נתניהו קורא להידברות על הרפורמה המשפטית: "אתן את הגיבוי"; לפיד: "עצור את החקיקה"

אחרי שהקואליציה העבירה בקריאה ראשונה את החלק הראשון של הרפורמה, רה"מ פרסם סרטון שבו קרא לאופוזיציה "לדבר - כאן ועכשיו" • מארגני ההפגנות קראו לעצור את החקיקה: "מדובר בהונאה, הידברות אינה אופציה"

נתניהו: "זה הזמן לדבר - כאן ועכשיו - בלי תנאים מוקדמים" // צילום: עומר מירון /לע"מ, סאונד: בן פרץ /לע"מ

לאחר שהכנסת העבירה אחרי חצות (בין שני לשלישי) בקריאה ראשונה את החלק הראשון של הרפורמה המשפטית, ראש הממשלה בנימין נתניהו פרסם היום סרטון ובו קרא לאופוזיציה "לבוא לדבר - כאן ועכשיו - בלי תנאים מוקדמים". נתניהו אמר שהוא "מחויב לתת את כל הגיבוי והתמיכה שנדרשים כדי להוביל להסכמות". 

"אזרחי ישראל, זה הזמן לדבר", אמר נתניהו. "אני שומע את הקולות בעם - אני שומע את אלה שמברכים ואני שומע גם את אלה שחוששים. כשיש חילוקי דעות בינינו, אפשר וצריך לדבר, כדי להגיע להסכמות או לפחות לצמצם את אי ההסכמות בינינו. זה בידינו".

רה"מ נתניהו, צילום: אורן בן חקון

עוד אמר רה"מ נתניהו: "אני מאמין שאנחנו יכולים לעשות זאת, אבל זה דורש מכולם דבר אחד בסיסי - זה דורש מנהיגות וזה דורש אחריות לאומית. אני מחויב לתת את כל הגיבוי והתמיכה שנדרשים כדי להוביל להסכמות, אבל לשם כך צריך לקום ולדבר.

"לצערי, עד לרגע זה, בצד השני אף אחד לא קם", אמר ראש הממשלה וקם מכיסאו. "אז אני קם ואני קורא מכאן: בואו נדבר - כאן ועכשיו - בלי תנאים מוקדמים. בלי תירוצים - כדי שיחד נשיג הסכמה רחבה לטובת כל אזרחי ישראל, לטובת המדינה של כולנו", סיכם נתניהו את פנייתו. 

ראש האופוזיציה לפיד, צילום: אורן בן חקון
רוטמן ולוין במליאה. יסכימו להתפשר?, צילום: אורן בן חקון

לפיד: "זה לא הזמן לספינים"

אחרי הפנייה של רה"מ נתניהו, ראש האופוזיציה יאיר לפיד צייץ בטוויטר: "מר נתניהו. זה לא הזמן לסיסמאות שיקריות ולספינים". בניגוד להודעות קודמות, לפיד לא ציין את דרישתו לעצור את החקיקה למשך 60 ימים: "במקום הצהרות לתקשורת, צלצל לנשיא, תודיע לו שאתה עוצר את כל תהליכי החקיקה ומתחיל הידברות במסגרת ועידת הנשיא. אזרחי ישראל, אין לי דרך נעימה לומר זאת: ראש הממשלה נתניהו משקר. כבר שבועות ארוכים שאנחנו מנסים לקיים איתם הידברות.

"הנשיא הפציר בהם לעצור את החקיקה ולקיים הידברות. האמריקאים ביקשו מהם לעצור את החקיקה ולקיים הידברות, ועם ישראל כולו מבקש מהממשלה למנוע קרע נורא, לעצור את האמוק ולקיים הידברות. במקום זה הם רצים קדימה עם חקיקה חפוזה, לא אחראית ואנטי דמוקרטית שפוגעת אנושות בכלכלה ובבטחון", מסר לפיד. 

ההפגנה נגד הרפורמה, צילום: אריק מרמור, פלאש 90
הפגנה נגד הרפורמה המשפטית, אתמול בירושלים, צילום: רויטרס

מארגני ההפגנות מסרו בתגובה לדברי נתניהו: "מדובר בהונאה שנועדה לפגוע במחאה. הידברות היא לא אופציה ללא משיכת החקיקה ועצירה מוחלטת של כל ההליכים האנטי-דמוקרטיים בכנסת".

מהליכוד נמסר בתגובה לראש האופוזיציה: "לפיד מוכן לדבר עם תומכי טרור, מוכן לשבת איתם בממשלה, מוכן למסור נכסים לאומיים לחיזבאללה - אבל לא מוכן להיכנס להידברות איתנו כדי להגיע להסכמה לאומית רחבה על הרפורמה לחיזוק הדמוקרטיה. אבסורד".

הכנסת העבירה בחצות, ברוב של 63 ח"כים מול 47 מתנגדים, שני חוקים כחלק מהרפורמה המשפטית - החוק לשינוי הרכב הוועדה למינוי שופטים והחוק שלפיו בג"ץ לא יוכל לפסול חוקי יסוד כלל.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר