"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
פרסום ראשון

בניגוד לדרישת בן גביר: הממשלה לא תדון בהעברת מג"ב איו"ש למשטרה

בשבוע שעבר הפיץ השר לביטחון לאומי נוסח הצעת מחליטים להעברת מפקדת החטיבה שאחראית על תחומי יהודה ושומרון במשמר הגבול ממשרד הביטחון אל משרדו • ל"ישראל היום" נודע כי הנושא לא יעלה על סדר היום בישיבת הממשלה מחר

,עודכן
0השמעה
מטפס על הקירות. בן גביר, צילום: אורן בן חקון

פרסום ראשון:בניגוד לדרישת השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, הממשלה לא תדוןבדרישה להעברת את מג"ב איו"שמאחריות שר הביטחון למשטרה - כך נודע היום (שבת) ל"ישראל היום".

השר בן גביר, המפכ"ל שבתאי ומפקד מג"ב כהן,צילום: יוסי זליגר

בשבוע שעבר הפיץ בן גביר נוסח הצעת מחליטים להעברת מג"ב איו"ש מצה"ל ומשרד הביטחון לאחריות המשטרה, והודיע כי יעלה אותו להצבעה בישיבת הממשלה ביום ראשון הקרוב.

ההודעה באה בעקבות החלטה לפנות אתהכרם בבנימיןבשבוע שעבר. בתגובה לאירועים פרסם בן גביר הודעה, לפיה הדרישה להעביר את הסמכויות מגיעה בעקבות "האירועים הקשים בהם פגעו לוחמי מג"ב איו"שבחברת כנסת לימור סון הר-מלךוהשתמשו באלימות נגד מתיישבים".

הפינוי האלים בכרם בבנימין // צילום: ארגון חוננו

שוטרי מג"ב מעכבים את ח"כ לימור סון הר-מלך

בהצעת המחליטים נאמר כי כיום שוטרי מג"ב איו"ש כפופים פיקודית ומבצעית לצה"ל, וכעת מוצע להכפיף את מג"ב איו"ש פיקודית ומבצעית למפכ"ל המשטרה, בכל הנוגע לתפקידי המשטרה וסמכויותיה, בדומה לשוטרי מג"ב שאינם פועלים באיו"ש.

ההצעה הינה להקים צוות יישום בראשות מנכ"ל המשרד לביטחון לאומי ובהשתתפות נציג משרד ראש הממשלה, נציג משרד הביטחון, נציג משרד המשפטים, נציג משרד האוצר, נציג משטרת ישראל ונציג צה"ל - שיגיש לשר לביטחון הלאומי, בתוך 45 ימים, את המלצותיו ביחס לאופן יישום החלטת הממשלה כאמור, לרבות העברת כוח אדם, תקציבים ותיקוני חקיקה נוספים, ככל שיידרשו.

במשטרה חוששים מניתוק ממשמר הגבול ביו"ש (להמחשה),צילום: רויטרס

יוזכר כי בסוף השבועהאשימו בכירים במשטרהכי את ההחלטה קיבל השר לביטחון לאומי מבלי שקיים דיון מעמיק וממצא על כך עם מפכ"ל המשטרה ומפקד משמר הגבול. בסביבתו של השר טוענים מנגד, כי נפגש עם השניים ודן עימם בנושא. קצין משטרה בכיר הוסיף כי עמדת המשטרה היא שיש לדחות את הדרישה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר