"חייבים להפסיק עם הפינוק": תגובות רבות במערכת הפוליטית לחשיפת "ישראל היום" על אודות החלטתו של השר לבטחון לאומי איתמר בן גביר לסגור את המאפיות הפרטיות של האסירים הביטחוניים בבתי הכלא בישראל.
בן גביר עצמו צייץ הבוקר (רביעי): "הוריתי לסגור מאפיות פיתות של מחבלים בבתי הכלא. אני מחויב למנוע הטבות ותפנוקים למחבלים הכלואים בישראל ולמנוע מהם 'הטבות' שניתן למנוע על פי חוק. בשביל מחבלים צריך לחוקק את עונש מוות למחבלים, אבל עד אז, צריך לדאוג שיתייחסו אליהם כמחבלים".
הוריתי לסגור מאפיות פיתות של מחבלים בבתי הכלא. אני מחוייב למנוע הטבות ותפנוקים למחבלים הכלואים בישראל ולמנוע מהם "הטבות" שניתן למנוע על פי חוק. בשביל מחבלים צריך לחוקק את עונש מוות למחבלים, אבל עד אז, צריך לדאוג שיתייחסו אליהם כמחבלים.
— איתמר בן גביר (@itamarbengvir) February 1, 2023
כאמור התגובות מימין ומשמאל לא איחרו להגיע. ח"כ מירב כהן (יש עתיד) צייצה בטוויטר: "ככה נלחמים בטרור! לא רק שהם יישנו במיטות קומותיים, עכשיו הם גם לא יאפו פיתות! כשאין לך מענה לפשיעה ברחובות, כשאין לך מושג איך למנוע את הפיגוע הבא, אתה מחפש איזה ספין מטומטם כדי לנסות להסיח את דעת הקהל. השר לכישלון לאומי".
ככה נלחמים בטרור!
— מירב כהן - Meirav Cohen 🟠 (@cohen_meirav) February 1, 2023
לא רק שהם יישנו במיטות קומותיים, עכשיו הם גם לא יאפו פיתות!
כשאין לך מענה לפשיעה ברחובות, כשאין לך מושג איך למנוע את הפיגוע הבא, אתה מחפש איזה ספין מטומטם כדי לנסות להסיח את דעת הקהל.
השר לכישלון לאומי. pic.twitter.com/mlWL37dqD6
השר לענייני מורשת, עמיחי אליהו, חבר מפלגתו של בן גביר בעוצמה יהודית, גם התבטא בנושא: "מאפיית פיתות לרוצחי יהודים? כך ניהלו פה מאבק בטרור. יש הורים שהולכים לבקר יום יום בקבר של ילדיהם, כשלמנוולים הללו יש מאפיה בכלא. כך לא מנצחים טרור. עוד לפני הפעולות המהותיות לפגיעה ברוצחים ובתומכיהם, חייבים להפסיק עם הפינוק. השר בן גביר ישיב למדינה את השפיות".
ציוץ של עיתונאי פלשתיני
1. بعد أمره بإغلاق مخبز السجون الذي يزود الأسرى الفلسطينيين بالخبز (البيتا) ايتمار بن جفير وزير الأمن القومي للعدو غرد على حسابه على تويتر:"أمرت بإغلاق مخابز الأرهابيين في السجون، أنا مُلزم بمنع الاعطيات والتدليع للإرهابيين المسجونين في إسرائيل ومنعهم من "الاعطيات" التي يمكن أن pic.twitter.com/4rHJQYmaXk
— سعيد بشارات Saaed Bsharat (@saaed_bsharat) February 1, 2023
גם בתקשורת הפלשתינית דיווחו על ההחלטה של השר בן גביר, שורה של עיתונאים פלשתינים וחשבונות טוויטר מובילים פרסמו את ההחלטה של השר.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו