נתניהו יעבור בדיקה רפואית - דרעי ימלא את מקומו למשך זמן קצר

ראש הממשלה יעבור מחר בדיקת גסטרו, שתיערך בטשטוש חלקי לזמן קצר • ההודעה על הבדיקה ומילוי המקום מגיעה לאחר דיון סוער בבג"ץ בעניין מינויו של שר הפנים והבריאות

אריה דרעי ובנימין נתניהו , צילום: אורן בן חקון

ראש הממשלה בנימין נתניהו יעבור מחר (שישי) בדיקת גסטרו שתיערך בטשטוש חלקי לזמן קצר. במהלך הבדיקה ימלא את מקומו שר הפנים והבריאות אריה דרעי, שמכהן גם כממלא מקום ראש הממשלה.

ביום כיפור האחרון שהה נתניהו במשך לילה שלם בבית החולים שערי צדק, לאחר שחש ברע במהלך תפילת הנעילה שבה השתתף בבית הכנסת הגדול בירושלים. הוא עבר בדיקות שיצאו תקינות ולאחר ששוחרר מבית החולים שב לפעילות מלאה

בפברואר השנה עבר נתניהו בהצלחה הליך רפואי לריסוק אבן בשלפוחית השתן. הייתה זו הפעם השנייה שנתניהו עבר הליך זה, לאחר שגם ב-2017 התגלתה בגופו אבן. בנוסף, ב-2020 עבר נתניהו הליך רפואי לכריתת שני פוליפים שהתגלו במעי הגס שלו. לפני כשלושה חודשים חגג נתניהו את יום הולדתו ה-73, ועד כמה שידוע בריאותו טובה באופן כללי.

הנשיא אסתר חיות בדיון בבג"ץ, צילום: אורן בן חקון

ההודעה על הבדיקה של נתניהו ומילוי המקום על ידי יו"ר ש"ס מגיעה לאחר דיון סוער בבג"ץ בעניין מינויו. הדיון שנערך היום היה בהרכב מורחב של 11 שופטים, כאשר במהלכו נציגיו של נתניהו טענו כי "הבוחרים רצו את דרעי - 400 אלף הצביעו כדי שיכהן כשר". אולם הנשיאה חיות השיבה: "לראש הממשלה יש שיקול דעת בבחירת שר, ואנו בוחנים את השיקולים". 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר