"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

לפיד מגיב לחשיפת "ישראל היום": הסמכויות של הציונות הדתית מסוכנות לביטחון ישראל

ראש הממשלה מגיב לחשיפה כי בהסכמים הקואליציוניים סוכם ששר של הציונות הדתית הוא זה שייקבע את זהות המתפ"ש וראש המנהל האזרחי • "החלטה כזו תהפוך את יואב גלנט לשר הבטחון המסורס והחלש ביותר בתולדות המדינה עוד לפני שנכנס לתפקידו", אמר לפיד

,עודכן
0השמעה
רה"מ לפיד (ארכיון), צילום: משה שי

ראש הממשלה היוצא יאיר לפיד הגיב אתמול (ראשון) לראשונהלחשיפת "ישראל היום"כי הליכוד סיכם עם מפלגת הציונות הדתית שהשר אותו תמנה המפלגה במשרד הביטחון הוא זה שייקבע את זהות מתאם פעולות הממשלה בשטחים וראש המנהל האזרחי.

לפיד כתב אתמול בערב בחשבון הטוויטר שלו: "אם יפקיעו משר הביטחון את בחירת מתאם הפעולות בשטחים וראש המנהל האזרחי זו התערבות פוליטית מסוכנת בביטחון ישראל וביכולת הפעולה של צה״ל. החלטה כזו תהפוך את יואב גלנט לשר הביטחון המסורס והחלש ביותר בתולדות המדינה עוד לפני שנכנס לתפקידו".

אם יפקיעו משר הבטחון את בחירת מתאם הפעולות בשטחים וראש המנהל האזרחי זו התערבות פוליטית מסוכנת בבטחון ישראל וביכולת הפעולה של צה״ל. החלטה כזו תהפוך את יואב גלנט לשר הבטחון המסורס והחלש ביותר בתולדות המדינה עוד לפני שנכנס לתפקידו.https://t.co/or86TXVvRP

— יאיר לפיד - Yair Lapid (@yairlapid)December 4, 2022

היום כתב לפי שוב בחשבונו: "לפי ההסכם בין הליכוד לציונות הדתית סמוטריץ׳ ימנה את מתאם הפעולות בשטחים ואת ראש המנהל האזרחי, אלוף ותת אלוף בצה״ל שעד היום מונו בידי הרמטכ״ל. נתניהו מכר את צה״ל לחרד״לים".

לפי ההסכם בין הליכוד לציונות הדתית סמוטריץ׳ ימנה את מתאם הפעולות בשטחים ואת ראש המנהל האזרחי, אלוף ותת אלוף בצה״ל שעד היום מונו בידי הרמטכ״ל. נתניהו מכר את צה״ל לחרד״לים.

— יאיר לפיד - Yair Lapid (@yairlapid)December 5, 2022

לשני התפק"ידים משמעות דרמטית לכל תהליך שמתרחש ביהודה ושומרון. עד כה המינויים אליהם היו על ידי שר הביטחון וכעת יועברו לשר שיהיה אחראי על ההתיישבות ביו"ש. מדובר בפועל בשני האנשים החזקים ביו"ש מלבד שר הביטחון ומפקד פיקוד מרכז, ושמשמשים בפועל כמושלים של מחוז יהודה ושומרון על רוב היבטיו, כולל הסמכות האזרחית לתיאום התכנון והתשתיות ביו"ש והתיאום האזרחי והביטחוני מול הרשות הפלשתינית וגורמים בינלאומיים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר