רה"מ לפיד הצביע בת"א: "בחרו נכון למען מדינת ישראל"

ראש הממשלה פתח את יום הבחירות בקבר אביו • "הבטחתי לו שאמשיך לעבוד קשה למען עתיד המדינה" • במהלך היום ינסה למנוע מגוש נתניהו להגיע ל־61 מנדטים

יאיר לפיד מצביע, צילום: תומר אפלבאום

ראש הממשלה ויו"ר יש עתיד, יאיר לפיד, החל את יום הבחירות (שלישי) בבית העלמין מול קברו של אביו יוסף טומי לפיד, ובהמשך הצביע בקלפי ברמת אביב.

יאיר לפיד בקברו של אביו טומי לפיד, צילום: אלעד גוטמן

לפיד אמר לאחר שיצא מבית העלמין: "אבא שלי אמר לי כל חייו 'תזכור שהנס הכי גדול שקרה לנו הוא שיש ליהודים מדינה משלהם'. הבטחתי לו הבוקר שנמשיך לעבוד קשה כדי להבטיח את העתיד של הנס הזה".

אחר כך לפיד המשיך לקלפי בביה"ס רמת אביב ג', שם הצביע יחד עם רעייתו ליהיא. 

לפיד הצביע בת"א: "תצביעו נכון בשביל מדינת ישראל" // צילום: משה בן שמחון

בעת ההצבעה, צילום: תומר אפלבאום
יאיר וליהיא לפיד בקלפי, צילום: עמוס בן גרשום/לע"מ

רה"מ לפיד ויש עתיד מגיעים לישורת האחרונה במצב טוב ברמה המפלגתית, אך במצב מסוכן מבחינת הגוש. לראשונה זה שנים לפיד הוא האדם ששולט בסדר היום הציבורי ומנהל "קמפיין ראש ממשלה", בעוד נתניהו הוא ראש האופוזיציה.

לפיד ניסה בארבעת החודשים האחרונים להרגיל את הציבור לכך שצמד המילים "ראש הממשלה לפיד" הוא לא משהו זר. ביש עתיד פעלו להדגיש את הצלחותיו הפוליטיות של לפיד ולשווק את מהלכי הממשלה האחרונה כהישגים משמעותיים לציבור ברמה המדינית, הביטחונית והכלכלית.

רה"מ לפיד מבקר באסדת כריש, צילום: קובי גדעון/ לע"מ

יש עתיד צפויה להגדיל משמעותית את כוחה בכ־7 מנדטים, מ־17 בבחירות הקודמות ל־23 ועד 25 מנדטים, לפי הסקרים האחרונים.

המטרה של לפיד הייתה לפתוח פער גדול מגנץ, כדי להיות ראש הגוש ולהפוך את הקרב לראש בראש מול נתניהו, בניגוד לניסיון של המחנה הממלכתי לצייר את המרוץ לראשות הממשלה כקרב תלת־ראשי הכולל גם את גנץ.

חד"ש-תע"ל, צילום: אורן בן חקון

במקביל לניסיון של לפיד להגדיל את כוחה של יש עתיד, ראש הממשלה שתה את מפלגות השמאל הקטנות, תוך שהוא סופג מהן ביקורת ומסתכן בכך שאחת מהן לא תעבור את אחוז החסימה. נוסף על כך, לפיד לא הצליח לגרום לליברמן ולמפלגות הערביות לחתום על הסכם עודפים ולמנוע בזבוז קולות, בעוד בגוש נתניהו כל המפלגות חתמו על הסכם.

רה"מ לפיד בהצהרה לכנס הבחירות "ישראל היום" // צילום ארכיון

נקודת התורפה המרכזית של רה"מ לפיד היא העובדה שאין לו אפשרות להקים ממשלה ללא הישענות על חד"ש־תע"ל. המחנה הממלכתי הקשו על לפיד כאשר הודיעו שלא יסכימו להקים ממשלה עם חד"ש־תע"ל או בל"ד. כדי להימנע מהברחת מצביעים, לפיד ניסה לאורך כל הקמפיין להתחמק מהשאלה אם ישתף פעולה עם המפלגות הערביות.

התיקו יספיק?

נציין כי הסקרים שמנבאים תיקו 60-60 בין הגושים עשויים להספיק ללפיד כדי למנוע כהונה של נתניהו, תוך שהוא נשאר ראש ממשלת מעבר.

רגע לפני הבחירות לפיד פנה גם למצביעי ימין בניסיון להעביר מתלבטים בין הגושים ואמר: "אני אף פעם לא האמנתי שישראל מחולקת ל'אנחנו' ו'הם'. כולנו אוהבים את המדינה, כולנו פטריוטים וציונים ורוצים לחיות פה ביחד. אני פונה מפה למצביעים שלא הצביעו לי בעבר ומבקש מכם הזדמנות לעבוד יחד איתכם. מגיע לכל הישראלים - לכולם, ימנים ושמאלנים, ליכודניקים ויש עתידניקים - את הדבר הבסיסי ביותר: ממשלה של אנשים הגונים וחרוצים, שיעבדו בשבילם קשה".

יש עתיד שוב תוביל בת"א?, צילום: יוסי זליגר

בינתיים, במוקד הטלפונים של יש עתיד המשיכו לשכנע את המתלבטים בין הגושים, אך הונחו שלא להאיץ בתומכי מרצ והעבודה לבחור ביש עתיד, מחשש שאותן מפלגות לא יעברו את אחוז החסימה.

כל חברי הכנסת של יש עתיד צפויים להתמקד היום בערי מטרה שסומנו מראש, שבהן יכולה להירשם צמיחה במספר התומכים במפלגה. הערים שבהן יבוצע המיקוד הן תל אביב, ירושלים, חיפה, רחובות ונס ציונה, וכן באזור הקריות ובאזור השרון.

רה"מ לפיד אמר אתמול בתדרוך בחמ"ל יום הבחירות של יש עתיד כי מפלגתו נמצאת במומנטום: "נביא מכל עיר ומכל מושב אנשים שמאמינים שהגיע הזמן לבחור בעתידה של המדינה".

לפיד וגנץ בהודעה לתקשורת על ההסכם עם לבנון, צילום: אי.פי.אי/ארכיון

"בכל הסקרים האחרונים היה נתון אחד: 60-60, זאת אומרת שהבחירות הבאות יוכרעו בחדר הזה. ושם ראשי המטות שלנו כבר על מסך. אנחנו רואים ב־24 השעות האחרונות התחלה של תנועה מעניינת, אנחנו במומנטום וכולם רואים את זה. זה יקרה בשטח. השטח יכריע את הבחירות האלה. אנחנו צריכים לעלות במנדט אחד וניצחנו", אמר לפיד לאנשי החמ"ל.

"זה קורה פה, זה קורה כי אנחנו מדויקים, זה קורה כי אנחנו מנוסים, זה קורה כי אין ויכוח במרחב הפוליטי הישראלי למי יש את השטח הכי טוב בארץ - יש עתיד. אז אנחנו נביא מכל שכונה, מכל עיר, מכל מושב, אנשים שמאמינים שהגיע הזמן לבחור בעתידה של מדינת ישראל על פני עברה", סיכם לפיד.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר