משלמות את מחיר הריצה בנפרד. גלאון ומיכאלי בימים טובים יותר (ארכיון) | צילום: אורן בן חקון

המאמצים לאיחוד בשמאל: לפיד נפגש עם מיכאלי וגלאון

על אף הפגישה שנערכה בביתו של רה"מ בת"א, אין התקדמות לאיחוד בין מרצ ולעבודה • מיכאלי אמרה בכניסתה לפגישה: "עמדתי לגבי האיחוד ידועה" • כאמור, מיכאלי מתנגדת לריצה משותפת בבלוק טכני וטוענת כי ריצה נפרדת תמקסם טוב יותר את הקולות של גוש לפיד

הסתיים באופן צורם: ‏תוך פחות משעה הסתיימה הערב (שבת) הפגישה בין רה"מ לפיד ליו"ר מפלגת מרצ זהבה גלאון והשרה מרב מיכאלי. שלושת הצדדים הודיעו כי אין התקדמות לאיחוד העבודה-מרצ.

יו״ר מרצ זהבה גלאון בסיום הפגישה: "התקיימה פגישה באווירה טובה, העמדות הידועות הוצגו, מרצ מחויבת לאיחוד על מנת לחסום את נתניהו ובן גביר".

גלאון יוצאת מביתו של לפיד, צילום: גדעון מרקוביץ

מוקדם יותר, מיכאלי אמרה בכניסתה לפגישה אצל רה"מ: "עמדתי לגבי האיחוד ידועה. באתי כי הוזמנתי ואני שמחה לשמוע בפעם הראשונה מראש הממשלה עצמו את עמדתו ולא דרך התקשורת. אנחנו אולי חלוקות וחלוקים על הדרך, אבל המטרה היא ברורה ואנחנו שותפות ושותפים לה- למנוע את חזרתו של נתניהו והימין לשלטון".

מיכאלי בכניסתה לביתו של לפיד, צילום: גדעון מרקוביץ

כאמור, מיכאלי מתנגדת לריצה משותפת בבלוק טכני וטוענת כי ריצה נפרדת תמקסם טוב יותר את הקולות של גוש לפיד.

במקביל, חשבון הטוויטר הרשמי של יש עתיד פרסם ציוץ שבו שתי הפוליטיקאיות מצטרפות לקבוצת וואטספ, ובה נכתב: "יאללה, מונעים מנתניהו 61".

כזכור, ראשת מפלגת העבודה מרב מיכאלי קיימה בחמישי האחרון ישיבת סיעה, שבה התייחסה להזמנתו של רה"מ לפיד לפגישה איתה ועם יו"ר מרצ זהבה גלאון: "קיבלתי את הזמנתו של ראש הממשלה, וכמובן אגיע בלב פתוח לשיחה בנושא. המטרה המרכזית והעיקרית שלי - למנוע את חזרת הימין לממשלה. הסוגיה שנדון בה היא מה הדרך הכי טובה לעשות את זה. אין כאן ויכוח על ג'ובים או על מינויים פוליטיים, אלא על הדרך של מדינת ישראל. אין מחויבת ממני למטרה הזו". 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו