על רקע ביקורו של נשיא ארה"ב ביידן השבוע, רה"מ יאיר לפיד כינס היום (ראשון) את השרים לישיבת ממשלה.
לפיד אמר בפתח דבריו: "ביום רביעי ינחת כאן נשיא ארה"ב, ג'ו ביידן, אחד מטובי הידידים שהיו לישראל מעודה בפוליטיקה האמריקנית. הביקור הזה יעסוק בסיכונים וגם בהזדמנויות. הדיון בסיכונים יתמקד קודם כל בסוגיית איראן. אתמול נחשף שאיראן מעשירה אורניום בצנטריפוגות מתקדמות, בניגוד מוחלט להסכמים שעליהם היא חתומה.
"התגובה הבינלאומית צריכה להיות החלטית. לחזור למועצת הביטחון ולהפעיל את מנגנון הסנקציות במלוא עוצמתו. ישראל מצידה שומרת לעצמה חופש פעולה מלא, מדיני ומבצעי, במאבק נגד הגרעין האיראני. ישראל לא תעמוד מנגד בזמן שמנסים לפגוע בה. זרועות הביטחון שלנו יודעות להגיע לכל אחד, בכל מקום, והם יעשו זאת. נקיים דיון עם הנשיא וצוותו על הרחבת שיתופי הפעולה הביטחוניים למול כל האיומים".
עוד אמר: "מירושלים ימריא מטוסו של הנשיא לערב הסעודית, והוא יישא איתו מאיתנו מסר של שלום ותקווה. ישראל מושיטה ידה לכל מדינות האזור וקוראת להם לבנות איתנו קשרים, לכונן איתנו יחסים ולשנות את ההיסטוריה למען הילדים שלנו".
על האלימות בערים הערביות: "הממשלה תביא היום, בהובלת שר הבט"פ עומר בר לב והשרה לשוויון חברתי מירב כהן, החלטה על המשך התכנית לטיפול באלימות בערים המעורבות. הממשלה הזו נחושה להביא לרחובות ישראל חוק וסדר. דרושה יד חזקה. הביטחון האישי נמצא בראש סדר העדיפויות שלנו. כל אזרח בישראל צריך לדעת שהרחובות בטוחים כשהוא יוצא מהבית. אנחנו נוודא שזה יקרה".
בנוסף, אישרה הממשלה את מינויה של נעמה שולץ למנכ"לית משרד ראש הממשלה. בחשבון הטוויטר שלו כתב: "נעמה תהיה האישה הראשונה שתכהן כמנכ״לית המשרד, היא מצוינת ומקצועית ואני בטוח שתנהל את עבודת המשרד בשליחות גדולה עבור מדינת ישראל ואזרחי ישראל. הצלחתך, הצלחתנו!".
עוד בישיבה, אישרו השרים את העברת האחריות על תקציבים לקידום הקהילה הגאה למשרד הרווחה ולמשרד לשוויון חברתי.
סערת מינוי ביילין לרט"ג
כפי שחשף כתב "ישראל היום" אמיר אטינגר, לפיד לא יעלה להצבעת הממשלה את מינוי יוסי ביילין ליו"ר רשות הטבע והגנים, לאחר שראש הממשלה החליפי נפתלי בנט הטיל וטו.
השר בר לב התייחס לסערה, ואמר: "לא צריכות להיות פסילות אישיות, חבל שזה קרה".
בתגובה לנחמן שי שהגדיר את הפסילה של ביילין אישית, השר סער השיב בדיון: "לא מדובר בפסילה אישית, שיש ענייניים עקרוניים על הפרק כמו עיר דוד ואתרים בירושלים ווביהודה ושומרון״.
השרה שקד: "גם את אפי איתם פסלו, ביילין יכול להתמנות לתפקידם אחרים כמו יו"ר הספרייה הלאומית או יד ושם, לא לתפקידים שנמצאים בליבת העשייה שלנו בירושלים וביו״ש".
כזכור, לפי אחד הסעיפים בתקנון הממשלה, ראש הממשלה יוכל לאשר את המינוי אם יחליט לעשות כך. "רשאי שר להעלות הצעה למינוי או לאישור מינוי על ידי הממשלה שבתחום אחריות משרדו, אלא אם החליט ראש הממשלה אחרת". נכתב בסעיף.
מסביבת לפיד נמסר בתגובה: "לא נעלה מינוי לישיבת הממשלה ללא הסכמה של ראש הממשלה החליפי".
כזכור, השרה להגנת הסביבה, תמר זנדברג, התכוונה להעלות לאישור הממשלה את מינויו של יוסי ביילין ליו"ר הרט"ג, אלא שהדברים התגלגלו אחרת.

בתגובה אמרה השרה זנדברג: "אני מתכווצת מבושה לנוכח הכניעה לקמפיין פוליטי מבית היוצר של מכונת הרעל".
השתתף בהכנת הידיעה: אמיר אטינגר
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו