"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

לראשונה: מענה ייחודי יינתן לקהילה הגאה

משרד הרווחה והמשרד לשוויון חברתי יוסמכו בממשלה לפעול לקידום קהילת הלהט"ב • שר הרווחה מאיר כהן: "כל אדם ראוי שיכבדו אותו ושיראו אותו ואת צרכיו" • השרה מירב כהן: "שמחה על ההזדמנות לקבע נקודת ציון היסטורית, אבל יש דרך ארוכה לעשות"

,עודכן
0השמעה
מצעד הגאווה (ארכיון), צילום: אורן בן חקון

משלת ישראל תעביר היום (ראשון) החלטת ממשלה, אשר מסמיכה לראשונה את המשרד לשוויון חברתי ואת משרד הרווחה לפעול לקידום אוכלוסיית הלהט"ב מתוקף החלטת ממשלה.

זו תהיה הפעם הראשונה שבה גוף ממשלתי יקבל אחריות פורמלית על הטיפול בקהילה הגאה, שכן בעבר הממשלות לא הכירו בה כאוכלוסיה הזקוקה למענה ייחודי.

השרה לשוויון חברתי מירב כהן, בחודש שעבר,צילום: אורן בן חקון

על פי ההחלטה שאושרה בממשלה, יוטל על שר הרווחה מאיר כהן ועל השרה לשוויון חברתי מירב כהן לפעול לקידום אוכלוסיית הלהט"ב, זאת בשל החשיבות שרואה הממשלה בשיפור המענים לצרכים הייחודיים של הקהילה, ובכך "לתרום ללכידות ולחוסן של החברה הישראלית, וכדי לקדם עבודת ממשלה סדורה, יעילה ומיטבית למענים בתחום זה".

יצוין כי גם כיום רבים בקהילה סובלים מבעיות ייחודיות ומשלמים בבריאותם הנפשית ובמצבם הכלכלי והחברתי. כך, למשל, שיעור האובדנות והאפליה בתעסוקה בקרב טרנסג'נדרים וטרנסג'נדריות בישראל הוא מהגבוהים בקרב כלל המגזרים החיים בישראל. כמו כן, להט"בים רבים החיים בישראל סובלים מאלימות פיזית, מאלימות מילולית, מנתק משפחתי, מאפליה תעסוקתית וכיו"ב רק בשל נטייתם המינית או העדפתם המגדרית.

ראש הממשלה יאיר לפיד התייחס לנושא ואמר: ״הממשלה הזו עשתה יותר מכל ממשלה בתולדות המדינה למען הקהילה הגאה, אבל זה עדיין לא מספיק. אנחנו צריכים לעשות יותר, ואנחנו נעשה יותר. כי כל עוד יש ילד להט"בי אחד שצריך את ההגנה והעזרה שלנו אנחנו נמשיך לפעול למען הקהילה, כי זו הקהילה שלנו. כי הקהילה היא המשפחה שלנו״.

שר הרווחה והביטחון חברתי מאיר (יש עתיד): "משרד הרווחה והביטחון החברתי הוא המשרד המוביל בפיתוח שירותים לקהילת הלהט"ב מתוך תפיסה שוויונית שכל אדם ראוי שיכבדו אותו ושיראו אותו ואת צרכיו. בשנה האחרונה אישרנו הקמה של מסגרות ושירותים חדשים בכל רחבי הארץ: מדירות מעבר ועד להוסטלים מקליניקות בקהילה ועד טיפול ייעודי לנפגעים מפשעי שנאה. החלטת הממשלה מהיום משקפת את השינוי הגדול שחל בחברה הישראלית ותיתן רוח גבית משמעותית לתהליך החשוב הזה. משרד הרווחה ימשיך לעמוד לצד הקהילה עד לשוויון זכויות מלא".

ראש הממשלה יאיר לפיד ושר הרווחה מאיר כהן, במליאת הכנסת, בחודש שעבר

"אני שמחה על ההזדמנות לקבע עוד נקודת ציון היסטורית ביחס המדינה לקהילה הגאה", אמרה השרה לשוויון חברתי מירב כהן. "במדינה שבה רק לפני פחות מ-35 שנים משכב זכר היה בבחינת עבירה פלילית, יש דרך ארוכה לעשות".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר