השר פריג' החרים את ישיבת הממשלה החגיגית בירושלים; בנט: "הנפת דגל ישראל היא דבר מובן מאליו"

על רקע אירועי יום ירושלים ומצעד הדגלים, פריג' לא השתתף בישיבה • "קבלת החלטות שאפשרה את מפגן הלאומנות שאיננו רוצה להיות חלק ממנו", אומרים בסביבתו

|הצלחנו להוביל התקדמות משמעותית". עיסאווי פריג', צילום: אורן בן חקון

השר לשיתוף פעולה אזורי, עיסאווי פריג', החרים הבוקר (ראשון) את ישיבת הממשלה החגיגית שנערכה באוניברסיטה העברית לכבוד יום ירושלים. בסביבתו של פריג' אמרו כי "הוא שרוי בתחושה קשה מאוד מאירועי היום ומכל מהלך קבלת ההחלטות הלקוי לקראתם, שאפשר את מפגן הלאומנות שאיננו רוצה להיות חלק ממנו (הכוונה למצעד הדגלים; ת"מ). השר רואה את תפקידו בהרגעת הרוחות, באיחוי ובקירוב - ההפך הגמור ממה שקורה בירושלים".

לפני כשבועיים אמר פריג' ל"ישראל היום" כי "מצעד הדגלים הפך מזמן למצעד פרובוקציה, שכל מטרתו להעלות את המתיחות בירושלים ובאזור כולו". שבוע לאחר מכן העלה את הנושא לדיון בישיבת הממשלה ודרש כי מסלול המצעד ישונה ולא יעבור בשער שכם. בתגובה לדבריו השיב לו בנט כי "ראש הממשלה הקודם נכנע לחמאס ושינה את מסלול המצעד, ובכל זאת חמאס ירה רקטות. בכל שנה מצעד הדגלים עובר גם בשער שכם".

רה"מ נפתלי בנט, צילום: חיים צח/לע"מ

למרות מחאותיו של פריג' ההערכה היא כי הוא לא יהיה זה שיפיל את הממשלה, והוא אף אמר בעבר כי אין בכוונתו לנהוג כך.

באותה ישיבת ממשלה, שאותה החרים השר ממפלגת מרצ, אמר רה"מ נפתלי בנט: "לפני 55 שנה, לוחמי צה"ל שחררו את העיר העתיקה ואיחדו את ירושלים. זה אירוע שברגע אחד איחד גם את העם כולו. היום יתקיימו שלל אירועים לציון יום ירושלים, בכללם מצעד הדגלים המסורתי שייערך במסלול הקבוע. הנפת דגל ישראל בבירת ישראל היא דבר מובן מאליו, ולכן היינו בהירים וברורים בנושא מהרגע הראשון.

"אני מבקש מהמשתתפים לחגוג בצורה אחראית ומכובדת, ומכאן - בשם שרי ממשלת ישראל - אני שולח תודה גדולה לשוטרות ולשוטרי משטרת ישראל על אבטחת האירועים כולם".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר