"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

רמת השרון: ראש חזיר בפתח בית כנסת

בכניסה לחצר בית הכנסת סוכת שאול ברמת השרון נמצא ראש כרות של חזיר תלוי על שער הכניסה • המשטרה פתחה בחקירה • החשד: סכסוך על רקע הסיבוב השני לבחירות המקומיות

,עודכן
ראש החזיר שנמצא תלוי בכניסה // צילום: דוברות המשטרה

ראש חזיר נמצא תלוי על שער בית הכנסת סוכת שאול ברמת השרון. שוטרים שהגיעו למקום, החלו לבדוק את נסיבות האירוע.

מדובר בבית הכנסת הספרדי המרכזי ברמת השרון. במשטרה בודקים אם המניע לאירוע על רקע הסיבוב השני לבחירות המוניציפליות שצפויות להתקיים ביום שלישי הקרוב.

ח"כ מוטי יוגב מהבית היהודי, הגיב על התקרית בטוויטר ויצא בקריאה להפסיק את קמפיין ההדתה מצד הפורום החילוני ומכון מולד. "הצבת החזיר בפתח בית הכנסת מוכיחה שקמפיין ה'הדתה' הפך למסע הסתה. אבי ז"ל שעלה מברלין ערב השואה, בוודאי לא היה מאמין שיחזה במראה אנטישמי כזה, כאן במדינת ישראל", כתב יוגב, והוסיף "על מנהיגי הציונות החילונית לעשות חשבון נפש, לבדוק אם לא הלכו רחוק מדי במאמציהם לעקור את תורת ישראל מליבות ילדיהם".

המועמד לראשות העירייה רון בלקין, שמתמודד בסיבוב השני בבחירות המקומיות, פרסם תגובה בפייסבוק, וגינה את המעשה. "האירוע שהתרחש כאן חצה כל גבול. זה מעשה נפשע ובזוי ואין לו מקום ברמת השרון ולא בכלל", כתב. "אנו מגנים ומוקיעים מעשים מסוג אלה, שגורמים לקרע ושיסוי בין תושבי רמת השרון, וסומכים על המשטרה שתגיע לחקר האמת ותביא את האחראים לדין".

בלקין קרא לתושבים לשמור על הסובלנות כלפי האוכלוסייה המגוונת בעיר. "אל תתנו לאלימות מכל סוג להשתלט על מערכת הבחירות, בואו נמשיך בטוב ובחיובי".

המשטרה החלה בחקירה. בית הכנסת סוכת שאול // צילום: אלעד רובין

שר המדע אופיר אקוניס הגיב לתליית ראש החזיר בבית הכנסת ברמת השרון: "אני מגנה בכל לשון של גינוי את המעשה הנפשע בבית הכנסת ברמת השרון. המשטרה צריכה לתפוס את העבריינים עוד היום ולהענישם בכל חומרת הדין".

גם יו״ר ש״ס השר אריה דרעי מסר את תגובתו לאירוע: ״הזדעזעתי עד עמקי נשמתי מפשע השנאה המקומם והנפשע הבוקר ברמת השרון. ראש חזיר נתלה בשער כניסה לבית כנסת. מעשה תועבה שאם היה קורה באחת ממדינות העולם היינו כולנו זועקים ונזעקים. חייבים לחקור מיד, לעצור את האחראיים ולהביאם לדין!״

שר החינוך נפתלי בנט כתב בטוויטר: "תליית ראש חזיר בכניסה לבית הכנסת ברמת השרון היא מעשה נבלה נורא. קמפיין ה״הדתה״ המדומיין מביא לשנאת יהדות והעביר אנשים מסוימים על דעתם. מעשה זה אינו מייצג את הציבור החילוני במדינה ואפילו לא את מקצתו. כולנו - חילונים ודתיים כאחד נמשיך לאהוב את המסורת שלנו. גאים בעמנו ובמורשתנו".

ראש חזיר בכניסה לבית הכנסת סוכת שאול ברמת השרון // צילום: דוברות המשטרה

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר