"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

משרד הדתות נגד עיריית ת"א: דורשים תקציב נוסף

חולדאי מתנגד להגדלת תקצוב המועצות הדתיות המקומיות: "דרישות מקוממות ושערורייתיות" • מנכ"ל המשרד לשירותי דת: "הוא מתעלם מצרכי הדת בתל אביב"

,עודכן
רון חולדאי, ארכיון, צילום: גדעון מרקוביץ'

במכתב ששיגר היום (רביעי)ראש עיריית תל אביב-יפורון חולדאי אל שרי הפנים, האוצר והמשרד לשירותי דת,הלין חולדאיעל דרישות התקצוב של המועצות הדתיות וכינה אותן "מקוממות ושערורייתיות".

חולדאי טען כי מדובר בהתנהלות תקציבית בוטה וחסרת אחריות, שעלולה להביא את הרשויות המקומיות לגירעון תקציבי, וסיים את המכתב באמירה כי אין בכוונתו למלא אחר הדרישה של המשרד לשירותי דת.

בתגובה לדברי חולדאי, מנכ"ל המשרד לשירותי דת עו"ד עודד פלוס החליט להשיב מלחמה עם מכתב משלו, הקורא לשרים שלא להתייחס לדברי ראש עיריית תל אביב. "לא נהסס להפעיל את הסמכויות שנתונות לנו", כתב פלוס. "אם נעמיד מול ההשתתפות בשירותי הדת בתל אביב רכיב הוצאה אחד בלבד, כמו השתתפות העירייה בתקציב מוזיאון תל אביב לאומנות, נלמד עד כמה אין ממש בטענה שעולה במכתב".

מנתונים שמונה עו"ד פלוס, עולה כי תקציב הרשות המקומית למועצה הדתית לשנת 2019 תעמוד על 23.5 מיליון שקלים, לעומת 35.3 מיליון שקלים שהוקצבו על ידי הרשות המקומית למוזיאון ת"א לאומנות. לדבריו, מדובר באבסורד, לאור העובדה שהמוזיאון מעניק שירות למספר נמוך בהרבה של תושבים, לעומת המשרד לשירותי דת. "חשוב לזכור כי התושבים ברשויות המקומיות השונות, שנזקקים לשירותי דת (נישואין, כשרות, קבורה, מקוואות, תרבות תורנית, בתי כנסת, רבנים וכו'), אמורים לקבל את השירותים באותה רמה ואיכות, כפי שהם או אחרים מקבלים את יתר השירותים", נכתב במכתב.

לטענתם של ראש עיריית ת"א, יו"ר מרכז המועצות האזוריות ויו"ר מרכז השלטון המקומי, הסירוב להוסיף 20% לתקצוב המועצה הדתית נובע מכך שמדובר ב"עלייה דרמטית בתקציב, ללא אח ורע, כזו שמעולם לא הייתה כדוגמתה".

מנגד, טוענים במשרד לשירותי דת כי הדברים נובעים משחיקה בתקציבי המשרד בעקבות שינויי סביבה ויכולת טכנית. בנוסף, לטענתם מדובר בהוצאה מזערית מאד ביחס לתקציב השנתי הכולל של הרשויות המקומיות ובהוצאה שמעוגנת מכוח החוק. "בהתאם לנוסחת התקציב שנקבעה בחוק, על הרשויות המקומיות להקצות סך כולל של 360 מיליון שקלים".

מכוח זה דורשים במשרד לשירותי דת לתקן את האפליה הברורה שנוצרה בתקציבי הרשויות המקומיות ולתקצב את המועצות הדתיות בהתאם לנוסחה שגובשה בוועדת הכספים של הכנסת.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר