"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

עובדת מהפיליפינים ובנה גורשו מישראל

למרות המחאה הציבורית רוזמרי ובנה רוהן הוחזרו לפיליפינים • רשות ההגירה: "שהתה ביודעין ללא אישור"

,עודכן
הפגנה השבוע נגד גירוש עובדים זרים // צילום: גדעון מרקוביץ'

גורשו חזרה לארץ מוצאם:אמש (שני) בשעה 11 בלילה הוחזרו העובדת הבלתי חוקית רוזמרי פרז ובנה רוהן חזרה לפיליפינים. השניים הועלו על טיסה למנילה דרך בנגקוק, בליווי שתי נציגות של רשות האוכלוסין.

המקרה עלה לכותרות בימים האחרונים, לאחר שגירוש האם ובנה עוכב ביומיים בעקבות השתוללות של האם במהלך העלייה לטיסה.

מרשות האוכלוסין וההגירה נמסר היום כי רוזמרי שהתה בישראל שנים רבות, מתוכן 12 שנים שלא כחוק. כמו כן הוסיפו שבמהלך השנים האלו לא עסקה רוזמרי בסיעוד אלא בעבודות ניקיון.

עוד ציינו ברשות כי בחודשים האחרונים עוכבה רוזמרי לחקירה בגין שהייה בלתי חוקית והתחייבה, כמו מעוכבות אחרות, לצאת בתום שנת הלימודים של בנה. אבי ילדה הוא טורקי, שעזב את הארץ לפני שנים. האם לא עמדה בהתחייבותה ולא עזבה. לפני כשבוע נעצרה.

ביום ראשון דן בין הדין לעררים בערר שהוגש בעניינה. בית הדין קבע כי לא נפל פגם בהליך מעצרה וכי ״מפתחות הכלא נמצאים בידי האם״. באותו יום דחו בית המשפט המחוזי ובית המשפט העליון בבקשת האם ובנה להוציא צו מניעה להרחקתם.

אמש, כאמור, הוטסו השניים חזרה למדינת מוצאם – הפיליפינים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר