"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

חוזרים ללימודים: כ-2.5 מיליון תלמידים ישובו היום לבתי הספר

החששות משביתה התחלפו בתקווה לשנת לימודים מעשירה ומוצלחת • ב־08:00 יתייצבו התלמידים בכיתות לאחר החופש הגדול • וההורים? צברו כוחות: ב־17 בספטמבר אתם תבלו עם ילדיכם ביום הבחירות • בחודש אוקטובר מצפה אתגר נוסף: ימי החופשה של חגי תשרי

,עודכן

הצלצול הגואל:הבוקר בשעה 08:00 הם יתייצבו בכיתות הלימוד - כ־2,354,000 תלמידי הגנים, בתי הספר היסודיים, חטיבות הביניים והתיכונים יפתחו את שנת הלימודים, ולצידם 201 אלף עובדי הוראה שמתרגשים גם הם לחזור וללמד.

בד בבד, כ־168 אלף תלמידי כיתות א' יעשו את צעדיהם הראשונים במערכת החינוך, ויתקבלו בטקסים ובשירים. הבוקר נפתח במשרד החינוך חדר מצב שבמסגרתו יינתן מענה להורים, לתלמידים ולעובדי ההוראה על אודות תמונת המצב העדכנית של פתיחת שנת הלימודים. לשאלות בנושאי פתיחת שנת הלימודים, הציבור מוזמן להתקשר למוקד פניות הציבור: 1-800-222-003.

איומי השביתה שליוו את השבועות האחרונים הוסרו רק שעות ספורות לפני כניסת השבת, אז הודיעו משרדי האוצר והחינוך וארגון המורים כי הגיעו להסכמה. על פי ההסכם, יופחת לעובדי ההוראה יום אחד בגין כל יום מחלה ולא כ־1.4, כפי שהיה נהוג עד עתה. כמו כן, יינתן סכום חד־פעמי של 2,000 שקלים לכל גמלאי שפרש החל משנת 1986.

שני הצדדים גם הסכימו להקים קרן ימי מחלה שתעניק מימון לעובדי הוראה שימי המחלה שלהם הסתיימו, וכן התקבלה הדרישה של הסתדרות המורים בנושא חישוב הפנסיה, והיא תחושב מעתה כנגזרת של השכר האחרון. על פי ההסכם, 80% מהשכר האחרון ישולמו לגמלאים, ועוד 0.45% על כל שנה מאז החלת רפורמת "אופק חדש". בנוסף, הוחלט כי יוקם צוות משותף לבחינת השלכות הרפורמה בחינוך המיוחד.

הצדדים סיכמו על מה שמכונה "שקט תעשייתי ומיצוי תביעות" עד 31.12.2019.

ההערכות הן כי עלותו הכוללת של המהלך הוא 170 מיליון שקלים מקופת המדינה.

ומתי החופש הבא? אם אוגוסט לא הספיק לכם, אז ב־17 בספטמבר ייצאו התלמידים שוב לחופש של יום אחד, אז יתקיימו הבחירות לכנסת ויהיה יום שבתון.

השנה, חגי תשרי יחלו רק ביומיים האחרונים של חודש ספטמבר - מה שנותן כמעט חודש שלם של לימודים. עם זאת, באוקטובר יהיו 14 ימי לימודים בלבד בשל חגי תשרי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר