רומן דיבר עם הוריו לפני שנהרג באוקראינה, האב מנסה לשכנע את חברתו להביאו לקבורה בארץ

בבית משפחת ברודצקי בערד מנסים לעכל את הבשורה הקשה • זוגתו של ברודצקי בן ה-40 בינתיים תישאר במדינה, אף החשש שלה על חייה • ראש הממשלה בנט: "נעשה הכל כדי לסייע לישראלים לשוב ארצה"

אביו של רומן שנהרג באוקראינה משוחח עם זגותו לשעבר ומנסה לשכנעה להביאו לקבורה בישראל

בבית משפחת ברודצקי בערד קיבלו היום (שני) את בשורת האיוב על מותו של הבן רומן בן ה-40 מירי באוקראינה, בעת שניסה להימלט מקייב.

מכריו של ההרוג, שעסק שנים ברבות במוסיקה ועבד כדי.ג'יי, סיפרו כי בצהריים דיבר עם הוריו ואמר שהוא נוסע דרומה לכוון מולדובה כדי לעבור את הגבול ולצאת מאוקראינה.

עוד סיפרו כי לא ברור מי ירה בו אבל כנראה שמדובר במחסום של צבא אוקראינה או מיליציה אוקראינית.

הוריו של רומן ברודצקי שנהרג באוקראינה, צילום: דודו גרינשפן, באדיבות המשפחה, צילום: דודו גרינשפן, באדיבות המשפחה

אביו, יפים, מנסה לשכנע את זוגתו להביאו לקבורה לארץ. היא נכון לעכשיו, על אף שהיא חוששת לחייה, בדרכה לז'יטומיר שבמערב אוקראינה. המשפחה רוצה שתעלה לישראל. "את רואה מה קורה במדינה המזורגגת הזאת", אמר יפים, אביו של רומן לזוגתו.

רומן הותיר אחריו שניים ילדים ואם ילדיו חיה גם כן באוקראינה. האב סיפר ל"ישראל היום" כי "כל הזמן נהיה יותר ויותר גרוע. הם בלילה ישבו בחניה למטה מתחת לאדמה. הוא רצה לבוא לישראל אבל לא ידעתי שהוא נוסע היום".

אמו החורגת, אמה, סיפרה: "הוא היה בחור טוב ואמר שהמצב כל יום נהיה יותר גרוע. שגם רוסים וגם חיילים אוקראינים מתים. פוטין פתח את המלחמה. הוא דיקטטור. טיראן. אנחנו מבקשים להביא אותו לפה לקבורה. אנחנו מבקשים את העזרה". אמו הביולוגית של רומן מתגוררת באשקלון. 

אמה פנתה לשר החוץ יאיר לפיד: "אני רוצה לומר ללפיד שלמרות שאמרו שצריך לחזור. לא כולם יכלו לחזור. אנשים לא חשבו שבאמת תהיה מלחמה".

שר החוץ לפיד אמר אחרי היוודע דבר האסון: "מבקש לשלוח תנחומים למשפחת האזרח הישראלי שנהרג באוקראינה. משרד החוץ ימשיך לסייע למשפחה ככל שניתן בשעתה הקשה".

ראש הממשלה, נפתלי בנט מסר: "קיבלתי בצער את הבשורה הקשה על מותו של רומן ברודצקי, אזרח ישראלי, באוקראינה. בשם כל אזרחי ישראל, אני רוצה לשלוח תנחומים לאשתו, לילדיו ולמשפחתו של רומן ז"ל, בארץ ובאוקראינה. אנו ממשיכים לעשות הכל כדי לסייע לישראלים לשוב הביתה".

תמלול השיחה בין האב לזוגתו של ההרוג

האבא: "מילה, אנחנו רוצים לקבור אותו בישראל. ואת תבואי אלינו".

מילה, חברתו של רומן בתגובה: "אני לא נוסעת לשום מקום. אני רציתי להציע לכם לבוא לכאן".

האבא: "אני מאוד רוצה שיקברו אותו בישראל".

מילה בוכה: "אני אלך אליו (לקבר א.י)".

האבא: "אני לא אצליח להגיע לשם, את רואה מה קורה במדינה המזורגגת הזאת. אני רוצה שתחזרי אליי יותר מאוחר".

היא עונה לו: "אם אני אשאר בחיים".

השתתף בהכנת הידיעה: שלומי דיאז

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר