"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

סיכום חדשות החג

מניין המתים מקורונה זינק ב-60 במהלך החג • השופטת האמריקנית רות ביידר גינסבורג הלכה לעולמה • מירית הררי נפטרה • ערן זהבי חתם באיינדהובן

,עודכן
אכיפת הסגר בתל אביב בערב החג // צילום: יהושע יוסף // אכיפת הסגר בתל אביב בערב החג

מניין המתים מקורונה זינק ב-60

הבוקר (ראשון) עדכן משרד הבריאות כי במהלך היממה האחרונה אובחנו 3,406 נדבקים חדשים בישראל. הנתונים נכונים ליממה שבין שישי לשבת.מספר הנפטרים עלה אתמול ב-30 ואילו בשישי דווח על מותם של 27 בני אדם כתוצאה מהנגיף. היום בבוקר דווח על שלושה מתים נוספים מהנגיף. בכך עלה מספר הקורבנות ב-60 במהלך החג. מספר המתים המצטבר הוא 1,229.נכון לשעה 12:00, ישנם 631 מאושפזים במצב קשה, מהם 168 במצב קריטי.

צילום: Newsenders, משה בן שמחון, פז בר ויוני ריקנר

במהלך היום השני של הסגר חולקו ברחבי הארץ כ-2,802 דו"חות על הפרות שונות של תקנות הקורונה,כך עלה מנתוני המשטרהשפורסמו היום. מספרם הוכפל בהשוואה לכמות שחולקה בערב החג.

רוב הדו"חות (2,044) חולקו לאנשים אשר יצאו ממקום מגוריהם לפעולה שאינה מותרת. בנוסף, חולקו 629 על אי עטיית מסכה במרחק הציבורי, 37 על הפרת חובת בידוד או על שימוש בתחבורה ציבורית בדרך למקום הבידוד, 28 על שהייה במקום הפתוח לציבור או בחוף הים או בבית עסק שלא הותרה פתיחתו, תשעה על סירוב להוראת שוטר להתפזרות מהתקהלות וארבעה דו"חות חולקו על מתן שירות לאדם שלא עטה מסכה.

דיווח: בן סלמאן מעוניין בנורמליזציה

יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאןהביע ענייןלחתום על הסכם לנרמול היחסים עם ישראל אחרי איחוד האמירויות ובחריין, אך נתקל בהתנגדות מצד אביו המלך סלמאן - כך דיווח בשישי וול סטריט ג'ורנל.

יורש העצר הסעודי בן סלמאן // צילום ארכיון: רויטרס
יורש העצר הסעודי בן סלמאן // צילום ארכיון: רויטרס

לפי הדיווח, שוררת מחלוקת בין סלמאן לבנו בנוגע להכרה בישראל. בעוד שהמלך תומך מזה שנים בחרם הערבי ובדרישה להקמת מדינה פלשתינית, הנסיך מעוניין לכונן יחסים כלכליים עם ישראל ולבסס חזית מאוחדת מול איראן. כל זאת, תוך דילוג מעל הסכסוך הישראלי-פלשתיני לאור הקשיים בהגעה לפריצת דרך ולפיתרון.

דיווח: איראן לא תוקפת את ארה"ב כדי לפגוע בטראמפ בבחירות

איראן לא תוקפת את ארה"ב כדי לפגוע בטראמפ בבחירות– כך פרסם בשישי הניו יורק טיימס. דווח שגורמים אמריקנים ובעלי בריתה של וושינגטון טוענים כי המנהיג העליון באיראן עלי חמינאי מונע כל ניסיון לנקמה (פרט לפעולות במרחב הסייבר) – מתוך מחשבה שזו תסייע לנשיא בבחירות בנובמבר.

על-פי אותם גורמים, הרפובליקה האסלאמית תכננה לתקוף כלי שיט במפרץ הפרסי או מתקני ייצור נפט במזרח התיכון בכוונה לזעזע את השווקים הגלובליים ולפגוע בסיכוייו של טראמפ להיבחר.

עוד דווח שמנהיגים איראנים משוכנעים שארצות הברית וישראל מריצים מבצעים נגדם - לפי פקידים בקרב בעלות הברית של וושינגטון, שקיבלו עדכון בחומר המודיעיני. למרות זאת, איראן אכן נמנעה מתגובה על הפיצוץ במתקן הגרעיני בנתנז, שיוחס לפעולה ישראלית.

ארה"ב: השופטת רות ביידר גינסבורג הלכה לעולמה

שופטת בית המשפט העליון האמריקנית, רות ביידר גינסבורג, הלכה לעולמהבלילה שבין שישי לשבתלאחר מאבק ממושך במחלת הסרטן. נשיא ארה"ב טראמפ שמע על מותה לראשונה מהעיתונאים במהלך עצרת שקיים והגיב: "היא מתה? וואו. היא הייתה אישה מדהימה, בין אם אתם מסכימים איתה או לא".

צילום: איי.אף.פי
צילום: איי.אף.פי

בציוץ שפרסםטראמפכתב כי יש לו "מחויבות" למנות "ללא דיחוי" שופט עליון שימלא את מקומה של ביידר גינסבורג, שנפטרה בגיל 87 ונחשבה לסמל בארה"ב. הכיסא שהותירה עומד במרכזה של המחלוקת רבת השנים בין הרפובליקנים לדמוקרטים בשל ההשפעה על עיצובה של החברה האמריקנית באמצעות הפסיקות, זאת פחות מחודשיים לפני הבחירות לנשיאות.

צילום: רויטרס

חשד לניסיון רצח במצפה רמון

אישה בת 32 נפצעה באורח קשה מאוד לאחר שלפי החשד הותקפה על-ידי בעלה בביתם שבמצפה רמון – כךדווחבשישי האחרון. מצבה של האישה, ששבה להכרהבשבת, הוגדר קשה אך יציב. הבעל החשוד יובא הערב לדיון בהארכת מעצרו.

האישה שהותקפה במצפה רמון // צילום: פייסבוק
האישה שהותקפה במצפה רמון // צילום: פייסבוק

אביה, השוהה ליד מיטתה במחלקת טיפול נמרץ בבית החולים סורוקה, סיפר כי בתו התקשרה אליו טרם שנדקרה בידי בעלה, ואמרה לו: "נמאס לי מהמצב הזה. החלטתי שאני עוזבת את הבית, כי הוא מרביץ לי. אני רוצה ללכת מהבית והוא לא נותן לי. תצילו אותי". לדברי האב, בתו צלצלה אליו דקות אחדות לפני שהוכתה באלימות קשה במערוך, ובהמשך נדקרה בכל חלקי גופה בסכין.

בתוך כך, הבעל, החשוד בניסיון רצח של אשתו, מסרב לשתף פעולה עם החקירה בעצת בא-כוחו, עו"ד ששי גז. לחוקרים הגיע מידע מעדויות שגבו מגורמים שונים, ובהם בני משפחה, כי ככל הנראה הרקע לתקיפה האלימה של האישה הוא רצונה לעזוב את הבית יחד עם בנם הפעוט בן השנה וחצי.

"פריבילגים מפונקים": אוחנה נגד המפגינים

השר לביטחון פנים אמיר אוחנהתקף אתמולאת משתתפי "ארוחת החג" מול מעון ראש הממשלה בירושלים וכינה את המפגינים "חבורת פריבילגים מפונקים".

נראה למישהו שההיא עם הסיר על הראש, או זו שביזתה את סמל המדינה, או הפריבילגים המפונקים שירקו ערב החג בפרצופם של מיליוני ישראלים שומרי חוק במשתה שעשו, מאיימים עלינו פוליטית?

תתעוררו. אנחנו פה במלחמה — עם למעלה מעשרה מתים מדי יום — רק יחד ננצח (אח"כ נריב) >>>https://t.co/DNm3yVjzsopic.twitter.com/XCXXeVgR2V

— אמיר אוחנה (@AmirOhana)September 19, 2020

"מה שקרה אמש הוא ביזיון. חבורת הפריבילגים המפונקים יושבים לקיים משתה המוני ברחובות ירושלים באין מפריע, בטוחים שהכל מגיע להם כי הם מעל החוק - ופוגעים אנושות במאמץ הלאומי להתפשטות נגיף הקורונה", כתב אוחנה בחשבון הפייסבוק ואמר דברים דומים בריאיון לחדשות 13.

מירית הררי הלכה לעולמה בגיל 52

מירית הררי, אשתו של שדרן הרדיו דידי הררי, הלכה לעולמההבוקרלאחר מאבק בסרטן הלבלב והכבד. הררי אובחנה עם המחלה בספטמבר 2018 ושיתפה את מאבקה ברשתות החברתיות.

מהמרכז הרפואי בו הייתה מאושפזת הררי נמסר: "המרכז הרפואי איכילוב ת״א מודיע בצער רב על מותה של מירית הררי לאחר מאבק הירואי במחלת הסרטן. מירית הלכה לעולמה הבוקר, חג ראש השנה, כשהיא מוקפת בבני משפחתה. יהי זכרה ברוך!"

מירית הררי ז"ל // צילום: פייסבוק
מירית הררי ז"ל // צילום: פייסבוק

ערן זהבי חתם לשנתיים באיינדהובן

ערן זהבי חתם היום לשנתיים במדי פ.ס.וו איינדהובן. החלוץ הגיע אתמול בצהריים להולנד ולאחר שעבר בהצלחה את הבדיקות הרפואיות, הצטרף למועדון הפאר.

זהבי עם המדים החדשים // צילום: האתר הרשמי של איינדהובן
זהבי עם המדים החדשים // צילום: האתר הרשמי של איינדהובן

מי שדחף להחתמתו של זהבי בן ה-33 במועדון הוא המאמן רוג'ר שמידט, שהכיר אותו מהתקופה שאימן בסין. לאחרונה חיפשה איינדהובן חלוץ, ולאור העובדה שזהבי היה שחקן חופשי לאחר שקיבל שחרור מקבוצתו גוואנגז'ו, המו"מ לא היה ארוך. זהבי צפוי להרוויח מיליון וחצי יורו לעונה במהלך החוזה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר