רחמים חסון ז"ל // צילום: מועצת באר טוביה // רחמים חסון ז"ל

פני הקורבנות: מפעל חייו נגדע

רחמים חסון ז"ל שימש במשך 20 שנה סגן ראש מועצת באר טוביה • בתו אהובה ספדה לו: "תודה על מה שהנחלת בנו, לא מאמינה שככה אנחנו נפרדים"

בבית החולים אסותא שבאשדוד הלך לעולמו רחמים חסון (82) מהמושב שדה עוזיהו, מי שהיה במשך שני עשורים - עד לפרישתו לגמלאות - סגן ראש מועצת באר טוביה. במשך כ־30 שנה הוא שימש גם מזכיר הנוער הציוני. עד יום מותו היה חבר בוועד המנהל של מכללת אחווה. לפני כמה שבועות נדבק בקורונה עד שנכנע לה. מועד הלוויתו טרם נקבע. 

חסון נולד בלוב ובצעירותו עלה לישראל. הוא הותיר אחריו את רעייתו, אידה, ארבעה ילדים, 16 נכדים ושלושה נינים.

ראש מועצת באר טוביה הנוכחי, קובי אביבי, ספד לו: "חסון שימש סגן בעת כהונתו של ראש המועצה המיתולוגי חנן חסיד שייבדל לחיים ארוכים. רחמים פעל נחרצות לקידום החינוך, הקים את מדור הדת והיה הממונה על הדת לכל אורך תקופת כהונתו. היה איש מעשה שהוביל יחד עם אחרים פרויקטים במועצה ופעל בגלוי ובסתר למען האוכלוסייה המייסדת. היה איש מרכזי ב'עובד הציוני' ובמושב שלו, שדה עוזיהו. כל חייו פעל ועשה למען הנוער". 

רחמים ובתו ניצה קקון חלו בקורונה. השניים אושפזו באסותא אשדוד. בתו שוחררה כשבוע לאחר שהחלימה. 

"הראש לא תופס והלב פשוט שבור לרסיסים. תודה על כל מה שהיית בשבילי", נפרדה ממנו בתו אהובה. "תודה על כל מה שהנחלת בכל אחד ואחת מאיתנו, אהבת הארץ ואהבת האדם. תודה על החגים הבלתי נשכחים ועל המסורת שהייתה כל כך חשובה לך. לא מאמינה שככה אנחנו נפרדים. אוהבת אותך". 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...