"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

שר האוצר כץ נגד היועץ המשפטי של משרדו

היועץ כינה את השר "הורדוס" בתכתובת פנימית • בתגובה לתלונה שהגיש כץ ליועמ"ש, מנדלבליט ציין שהשניים ילבנו את העניינים ביניהם

,עודכן
שר האוצר כץ // צילום ארכיון: אורן בן חקון // שר האוצר כץ

השר ישראל כץ התלונן היום (רביעי) בפני היועץ המשפטי לממשלה בגין הדלפה שביצע לכאורה היועץ המשפטי של משרד האוצר אסי מסינג. בהמשך לכך, היועמ"ש מנדלבליט פרסם תיאור של השתלשלות העניינים מנקודת מבטו, וחתם את הודעתו בכך שמסינג והשר כ"ץ יקיימו שיחה "לשם ליבון העניין, ובכך ימוצה הטיפול בו".

בחדשות 13 פורסמה מוקדם יותר תכתובת פנימית מתוך ישיבת קבינט הקורונה של שני אנשי המשרד, היועץ המשפטי אסי מסינג והדוברת לילך וייסמן. הראשון כינה את השר "הורודוס", תואר שכץ העניק לעצמו בריאיון עבר. לפי הפרסום, אחד מעובדי המשרד צילם לכאורה את השיחה. התואר הוזכר בטור ב"הארץ" כמה ימים לאחר מכן, מה שגרם לכ"ץ להניח שההתכתבות הודלפה.

אסי מסינג // צילום ארכיון: אורן בן חקון
אסי מסינג // צילום ארכיון: אורן בן חקון

בהודעה מטעם כץ צוין שחומרים אלה "מלווים בהשמצות אישיות נגדו". כמו כן, "קיים תיעוד של המעשה".עוד נכתב: "השר כץ ביקש מהיועץ המשפטי לממשלה לפעול לפי שיקול דעתו כדי לטפל בתופעה החמורה הזאת".

כאמור, מנדלבליט הוציא הודעת הבהרה, לפיה "במסגרת שיחה שיזם לפני כשבוע היועץ המשפטי לממשלה בעניינים מקצועיים שונים עם שר האוצר, העלה השר גם טענה בדבר תדרוך פסול שקיים כביכול היועץ המשפטי של משרד האוצר עם עיתונאי, וציין כי בידיו צילום מסך המבסס את טענתו".

היועמ"ש הדגיש ש"טענת השר לא נגעה להעברת מידע מדיוני קבינט הקורונה". "לאחר שדבר קיומה של הטענה נודע ליועץ המשפטי של משרד האוצר", ציין, "הוא פנה ביום ראשון האחרון אל היועץ המשפטי לממשלה וביקש להבהיר את הדברים. בין היתר טען כי לא היו דברים מעולם, כי לא פנה כלל אל אותו עיתונאי וכי לא תדרך נגד השר הממונה. בסוף אותה שיחה ולאור ההבהרות הנ"ל סיכמו היועץ המשפטי לממשלה והיועץ המשפטי למשרד האוצר כי האחרון יקיים שיחה עם השר לשם ליבון העניין, ובכך ימוצה הטיפול בעניין. הדבר לא בוצע עד עתה עקב שהייתו של שר האוצר בבידוד".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר