"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
"ניסיון לייצר שנאה בין דתיים לחילונים"

מחאה בקריית גת: התושבים מתנגדים להקמת בית ספר חרדי בשכונה חילונית

לטענת תושבי שכונת סטרומה, השבוע החלו להתבצע עבודות ההקמה של מוסד חינוך עבור חסידות גור – בלב השכונה וללא כל הודעה מוקדמת • תושבת השכונה: "קיוו שאנשים לא ישימו לב ויתעוררו בוקר אחד לעובדה בשטח" • חבר המועצה עו"ד יקיר שינדלר: "הרצון של ראש העירייה הוא 'לשרוף את המועדון', ובמקרה הזה - להחליף את התושבים"

, עודכן
0השמעה
חבר המועצה עו"ד יקיר שינדלר באתר הבנייה בקריית גת

בדרך למאבק בין התושבים החרדים והחילונים בקריית גת? תושבי שכונת סטרומה, שבה יש אחוז גבוה של תושבים חילונים, התעוררו לפני שבוע למציאות חדשה שבה החלה בנייה של בית ספר עבור חסידות גור. חבר המועצה יקיר שינדלר טוען: "יש פה ניסיון לייצר שנאה בין דתיים לחילונים".

תושבי השכונה החילונית בקריית גת הופתעו לגלות השבוע כי מתחת לאפם החלו להתבצע עבודות ההקמה של בית הספר. את הפעולות לא ליווה כל שלט המבשר איזה מתחם יוקם באתר הבנייה וגם לא ניתנה לתושבים כל הזדמנות להביע התנגדות למהלך.

תושבי העיר, שכבר החלו בהתארגנות להליך משפטי ויזמו מחאה ציבורית נגד הקמת בית הספר, זועמים על ההליך. רויטל, תושבת השכונה: "אף אחד לא ידע על כך. הקימו גדר בשבוע שעבר בלי שילוט ובלי הודעות. קיוו שאנשים לא ישימו לב ויתעוררו בוקר אחד לעובדה בשטח".

סבטלנה, תושבת נוספת, מוחה גם היא: "הם בונים ומהר לפני הבחירות כדי להגדיל את קהל הבוחרים. לא ייתכן שראש העירייה יעדיף מגזר אחד על פני כל שאר תושבי העיר. במשך שנים כולם חיו כאן בשלום וכרגע פשוט רוצים לגרש אותנו מהעיר".

חבר מועצת העיר קריית גת יקיר שינדלר: "יש פה ניסיון מסוכן לשסות בין חילונים לחרדים בעיר. בקריית גת תמיד חיו החרדים בשותפות עם החילונים, והרצון של ראש העירייה, כפי שבא לידי ביטוי במהלך הזה, הוא פשוט 'לשרוף את המועדון', ובמקרה הזה - להחליף את התושבים. התחלנו במאבק ציבורי, משפטי ותקשורתי רחב, ואין לנו כל כוונה לוותר".

מעיריית קריית גת לא נמסרה תגובה עד למועד פרסום הכתבה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר