"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

פרופ' מרים אדלסון בערב "הבמה שלהן": "הלביאות קמו ושאגו - הוכחתן שהשמים אינם הגבול"

ערב ההוקרה לעשייה נשית ולחוסן לאומי נערך זו השנה השלישית ברציפות במטרה להצדיע ל-23 נשים ששינו את פני החברה הישראלית • מו"ל "ישראל היום", פרופ' מרים אדלסון, הצדיעה ללוחמות המערכה בשמי טהרן וביירות: "גם הלביאות קמו ושאגו בגאווה לא פחותה" • בנאום מרגש קראה אדלסון לחשבון נפש לאומי לקראת הבחירות: "האם כולנו יכולים להתאמץ לאמץ טון אחר? פחות מפלג, יותר מכיל ומתחשב"

,עודכן
0השמעה
פרופ' מרים אדלסון. צילום: אורן בן חקון

הקריאה לאמץ טון לאומי מכיל ופחות מפלג, לצד הוקרת עוצמתן של הלוחמות הישראליות במערכות האחרונות, עמדו במרכז נאומה של מו"ל "ישראל היום", פרופ' מרים אדלסון. היא נשאה את דבריה מעל במת אירוע הגאלה השנתי "הבמה שלהן", ערב ההוקרה המרכזי לעשייה נשית ולחוסן לאומי, שנערך זו השנה השלישית ברציפות.

הבמה שלהן 2026 - דברי פרופסור מרים אדלסון

בפתח דבריה שיתפה פרופ' אדלסון את הקהל בתחושותיה לגבי קבלת תואר הפרופסורה: "שנים לא רציתי. תודה שאתם קוראים לי פרופ', עדיין לא התרגלתי. אבל יש תארים שאני מאוד גאה בהם, כמו 'האמא הכי טובה בעולם' או 'סבתא נהדרת'". היא הדגישה כי נוכחותן של נשים בכל מוקדי ההשפעה - בכנסת, באוניברסיטאות ובכל תחומי העשייה - היא עובדה קיימת ומבורכת.

פרופ' מרים אדלסון,צילום: יוסי זליגר

פרופ' אדלסון התייחסה למערכות הצבאיות האחרונות ולתרומתן המכרעת של הנשים לביטחון המדינה. היא ציינה כי בעוד שהמערכה הנוכחית נגד איראן נקראת "שאגת הארי", כולנו עדים לכך שגם לביאות קמו ושאגו בגאווה לא פחותה. היא הצדיעה ללוחמות, לטייסות ולחובשות שפעלו בשמי טהרן וביירות, והדגישה כי הכישרון והאומץ הנשי תרמו להפלת משטרים אפלים והביאו תקווה גם לנשים המוסלמיות המשתוקקות לחירות.

עוצמה נשית אל מול ביקורת עולמית

בדבריה מתחה פרופ' אדלסון ביקורת חריפה על המבקרים במערב המכנים עצמם ליברלים אך תוקפים את ישראל, והבהירה כי עם הנצח, ובכלל זה בנות עם הנצח, אינם פועלים מתוך חשש. היא הדגישה את המחויבות להילחם למען מה שנכון, גם אם ישראל נאלצת להילחם לבד, והביעה תקווה להמשך קידום הצד הנשי של העם כולו גם לאחר סיום המלחמה.

פרופ' מרים אדלסון,צילום: יוסי זליגר

לקראת מערכת הבחירות המתקרבת, קראה מו"ל "ישראל היום" לחשבון נפש לאומי על חוויות ארבע השנים האחרונות. היא פנתה לקהל בשאלה האם ניתן לאמץ טון פחות מפלג ויותר מתחשב, שבו המנצח אינו "לוקח הכל". פרופ' אדלסון קראה לנוכחות בערב הגאלה להיות ראויות למולדת שכולן אוהבות, ולפעול מתוך אחדות וסובלנות.

היא חתמה את דבריה בברכה למקבלות האות ולנשים המשפיעות באולם: "לכן, גבירותיי. זכורנה. אתן כבר הוכחתן שהשמים אינם הגבול. שאו ברכה בעמלכן". נאומה של פרופ' אדלסון היווה את שיאו של ערב ההוקרה, המדגיש את הקשר הבלתי ניתן להפרדה בין עוצמה נשית לחוסנה של מדינת ישראל בעתות שגרה וחירום.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר