"המטרה היתה לחבר את כל המודיעין כדי לספר את הסיפור השלם". תמונות החטופים . צילום: אורן בן חקון

נסגר הפרויקט שנאבק בניסיון לגייס במרמה כסף לחטופים: זה סך ההונאות

מטה משפחות החטופים וחברת הסייבר BrandShield הודיעו על סיום שיתוף הפעולה שנועד להיאבק בהונאות והתחזויות ברשת, תוך שימוש בשם המטה והמאבק להשבת החטופים • יואב קרן, מנכ״ל החברה: "זה אחד המקרים הבודדים שבהם אנחנו שמחים להפסיק את פעולות האכיפה, היעד הושג״

[object Object]

לאחר השבת גופתו של רן גואילי לישראל ועצירת השעון בכיכר החטופים, הודיעו מטה משפחות החטופים וחברת הסייבר הישראלית BrandShield על סיום שיתוף הפעולה שנועד להיאבק בהונאות והתחזויות ברשת, תוך שימוש בשם המטה והמאבק להשבת החטופים.

אחותו של רן גואילי: "מרגישה תחושת שחרור מטורפת"// מטה משפחות החטופים

בחודשים האחרונים נרשמו אלפי ניסיונות הונאה, במסגרתם גורמים שונים התחזו למטה משפחות החטופים ומכרו מוצרים “למען החטופים” באתרי מסחר בינלאומיים ללא כל קשר למטה או למשפחות. בעקבות זאת פנה המטה ל-BrandShield, שהתנדבה לפעול להסרת התכנים והיוזרים המזויפים.

הונאות ברש על חשבון משפחות החוופים, צילום: .

האכיפה החלה באוגוסט 2025, ומאז הוסרו ונאכפו 2,129 רישומים מזויפים. רק בשבוע האחרון זוהו יותר מ-100 אתרים ופרופילים נוספים החשודים בהתחזות. ההפרות כללו בעיקר מכירת מוצרים בעיצובי Print on Demand, תוך שימוש בתמונות מהרשתות החברתיות ובמשפטים המזוהים עם מטה החטופים.

על פי הנתונים, מרבית ההסרות בוצעו בפלטפורמות הבאות:
TeePublic - 801
Temu - 401
Redbubble - 335
AliExpress - 313
Amazon - 148
Etsy - 109

ב-BrandShield מציינים כי שילוב של תגובה מהירה, שיעורי הסרה גבוהים ושיתוף פעולה רציף עם מטה המשפחות, שכלל פגישות עבודה קבועות, הוביל לירידה מתמשכת בהיקף ההונאות ולאכיפה פרואקטיבית כבר בשלבים מוקדמים של הקמפיינים.

״הסרנו בחודשים האחרונים למעלה מ-2,100 לינקים מאתרי מסחר אלקטרוני, שבהם נמכרו מוצרים שנראו כאילו הם קשורים למטה החטופים. בפועל מדובר במוצרים מזויפים, ללא כל קשר למטה או למשפחות״, אומר יואב קרן, מנכ״ל BrandShield, ״זה אחד המקרים הבודדים שבהם אנחנו שמחים להפסיק את פעולות האכיפה, היעד הושג״.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו