המשנים ליועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה פרסמו הבוקר (שני) חוות דעת נגד ההחלטה שתובא היום לממשלה לסגירת תחנת הרדיו גלי צה"ל. בחוות הדעת נכתב כי "הצעת המחליטים אינה יכולה לעמוד מבחינה משפטית". היום השרים יצביעו על הנוסח שהפיץ שר הביטחון ישראל כ"ץ. האם אתם חושבים שהתחנה תיסגר או תמשיך לפעול?
במסגרת ההחלטה כתב כ"ץ כי זו "הוקמה על ידי ממשלת ישראל כתחנה צבאית כדי שתשמש כפה ואוזן לחיילי צה"ל ומשפחותיהם - ולא כבמה להשמעת דעות שרבות מהן תוקפות את צה"ל והחיילי עצמם".
טיוטת ההצעה המקורית לסגירת גלי צה"ל כללה חוות דעת של הייעוץ המשפטי של משרד הביטחון, שקבעה שאין צורך בחקיקה כדי להוציא לפועל את הצעד מעורר המחלוקת, אבל בהצעת המחליטים, שפורסמה בהמשך, השורה הנוגעת לייעוץ המשפטי לא הופיעה לאור עמדת היועמ"שית.
תזכורת: לפי הצעת ההחלטה לסגירת התחנה, שידורי גלי צה"ל יופסקו לחלוטין לכל המאוחר עד ל-1 במרץ 2026. עוד נקבע כי יוקם צוות מקצועי מטעם משרד הביטחון שיפרק את הנכסים, יסדיר את זכויות העובדים ויסגור לבסוף את התחנה. גלגלצ לא נסגרת בשלב הזה.
כ"ץ הקים ועדה מיוחדת לבחינת המשכה של התחנה, ועדה שחטפה ביקורת רבה על מינוי החברים בה ועל כך שנקבעה עבורם ההחלטה עוד לפני שהוועדה החלה לפעול.
מה דעתכם? האם התחנה תיסגר או תמשיך לפעול? הצביעו ושתפו אותנו בתגובות.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
