"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

כבר לא "הגדה המערבית": דיון תקדימי בקונגרס האמריקני על יהודה ושומרון

לראשונה, הדיון לא יעסוק בהקמת מדינה פלשתינית או בתוכניות מדיניות מקובלות, אלא בחשיבות ההיסטורית והאסטרטגית של האזור • ובניגוד למונח המקובל בארה"ב עד היום - הוא ייערך תחת השם המפורש "יהודה ושומרון" • ראש מועצת שומרון יוסי דגן, שהוזמן על ידי ראש הוועדה, נחת בוושינגטון

,עודכן
0השמעה
יהודה ושומרון (ארכיון). צילום: אורן בן חקון

דיון בנושא יהודה ושומרון ייערך מחר (רביעי) בוועדת המשנה למזה"ת של ועדת החוץ בקונגרס האמריקני.

הדיון יעסוק בדינמיקה האסטרטגית והפוליטית ביחסי ארצות הברית וישראל. את השימוע מוביל חבר הקונגרס מייק לולר, והוא יהיה הראשון שייערך תחת השם המפורש "יהודה ושומרון" ולא תחת המונח המקובל בעבר - הגדה המערבית. שינוי זה ממשיך תהליך שמקדמים בימים אלו ידידי השומרון בארצות הברית, גוף שפועל בתיאום מוחלט עם מועצת שומרון, במסגרת זו מקודמת חקיקה בעשרים מדינות שקובעת כי במסמכים רשמיים של המדינה לא ייעשה שימוש במונח "גדה מערבית", אלא במילים "יהודה ושומרון".

יו”ר ועדת החוץ של הקונגרס מייק לולר בקריאה לריבונות ביהודה ושומרון

הדיון מסמן שינוי מהותי באופן בו הקונגרס מתייחס למרחב יהודה ושומרון. לראשונה, הדיון אינו עוסק בהקמת מדינה פלשתינית או בתוכניות מדיניות מקובלות, אלא בחשיבות ההיסטורית התנכ"ית והאסטרטגית של האזור.

ידידי יו"ש בארה"ב

שינוי זה ממשיך תהליך שמקדמים בימים אלו ידידי יהודה ושומרון בארצות הברית. במסגרת זו מקודמת חקיקה בעשרים מדינות שקובעת כי במסמכים רשמיים של המדינה לא ייעשה שימוש במונח גדה מערבית, אלא במילים יהודה ושומרון.

דיון בנושא יהודה ושומרון ייערך בוועדת המשנה למזה"ת בקונגרס האמריקני (ארכיון),צילום: אי.פי

מהלך דומה מקדם גם גוף נוסף השדולה למען יהודה ושומרון בקונגרס שהוקמה בידי חברת הקונגרס קלאודיה טני ויוסי דגן. יו”ר ועדת החוץ של הקונגרס בריאן מאסט כבר החיל את הכללים החדשים בוועדה שבראשותו. הדיון מחר מהווה מבחינת גורמים המעורבים התקדמות משמעותית בדרך להכרה רחבה ביהודה ושומרון כמולדתו ההיסטורית של העם היהודי ולא כשטח הנתפס כמוגדר מחוץ לישראל.

ראש מועצת שומרון יוסי דגן נחת בוושינגטון לקראת השימוע, ויצא למרתון פגישות בן שלושה ימים עם סנאטורים חברי קונגרס בכירים בממשל טראמפ וראשי קהילות אוונגליסטיות שהגיעו במיוחד לעיר. בשיאו של הביקור, ישתתף דגן בדיון עצמו. לצדו ישתתף פרופסור יוגי קנטרוביץ כאורח מרכזי נוסף.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר