אריה (זלמן) זלמנוביץ' ורס"ר (מיל') תמיר אדר, שני בני קיבוץ ניר עוז, הם החטופים החללים שזוהו הלילה (בין שלישי לרביעי) במכון לרפואה משפטית באבו כביר.
מוקדם יותר אישר משרד רה"מ כי ישראל קיבלה לידיה, באמצעות הצלב האדום, את ארונותיהם של שני החטופים החללים שנמסרו לכוח צה"ל ושב"כ בתוך שטח הרצועה.
עשרות תושבי אשכול מלווים כעת בצומת גמה את השיירה המובילה את ארונותיהם של שני החללים החטופים// מועצה איזורית אשכול
במעמד הרב הצבאי הראשי
כזכור, אתמול בערב הועברו החטופים החללים לכוחות צה"ל ברצועה, שם התקבלו במעמד צבאי עם הרב הצבאי הראשי. לקראת חצות הגיעו הארונות אל המכון לרפואה משפטית של משרד הבריאות.
הגבורה של טל חיימי
אמש הושב לישראל החטוף החלל טל חיימי, מפקד כיתת הכוננות של קיבוץ ניר יצחק, שנפל ב-7 באוקטבור 2023 וגופתו נחטפה לעזה. הוא הותיר אחריו אישה וארבעה ילדים, האחרון שבהם נולד במאי 2024, כחצי שנה אחרי השבת השחורה.
ארונו הועבר אתמול מידי מחבלי חמאס בדרום הרצועה לאנשי הצלב האדום, שהעבירו אותו אל כוח צה"ל והשב"כ בתוך הרצועה. לאחר טקס קצר בשטח הרצועה, העבירו אותו הכוחות לשטח ישראל.
אלה חיימי: "חיים עם זיכרון של אבא שיצא להגן על הבית ולא חזר" // משה בן שמחון
ברצועת עזה נותרו 13 חטופים חללים, אחרי שארגון הטרור שחרר במסגרת ההסכם עם ישראל והפסקת האש את כל 20 החטופים החיים ובכמה פעימות מסר גם 15 חללים חטופים. חמאס כבר הפר בפועל את ההסכם, כיוון שלפי ההסכם הוא נדרש לשחרר את כל החטופים שבידיו בתוך 72 שעות מרגע כניסתה לתוקף של הפסקת האש ב-10 באוקטובר.
ברצועה מוחזקים סמל עוז דניאל, ליאור רודאיף, סרן עומר נאוטרה, דרור אור, אל"ם אסף חממי, סגן הדר גולדין, סמ"ר איתי חן, מני גודארד, רס"ל רן גואילי, ג'ושוע לואיטו מולל, סותטיסאק רינטלאק, עמירם קופר וסהר ברוך.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו