"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
טייס קרב מיוחד, אישיות יוצאת דופן: איתן בן אליהו נפרד מגיורא אבן אפשטיין
"אלוף ההפלות" המשיך לטוס במשך שנים, והרמה נשארה בטופ למרות גילו המבוגר • מלבד זאת, הוא היה גם ידען בכל תחום ואיש משפחה למופת • טור אישי
אפשטיין ובן אליהו. ימשיך ללוות את כולנו. צילום: מהאלבום הפרטי

טייס קרב מיוחד, אישיות יוצאת דופן: איתן בן אליהו נפרד מגיורא אבן אפשטיין

"אלוף ההפלות" המשיך לטוס במשך שנים, והרמה נשארה בטופ למרות גילו המבוגר • מלבד זאת, הוא היה גם ידען בכל תחום ואיש משפחה למופת • טור אישי

אלוף (מיל') איתן בן אליהו
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

גיורא אבן אפשטיין, חברי לטיס, "יריב" קשה באימונים כפי שנהגנו לומר על בודדים מאיתנו, היה "טייס קרב מלידה", "טייס טבעי" ואלוף ההפלות בעידן מטוסי הסילון. הוא גם היה צנחן מספר אחד ושיאן עולמי בצניחות חופשיות.

גרנו בשכנות בשיכון המשפחות בבסיס חיל האוויר חצור, ומאוחר יותר היינו שותפים לבית דו־משפחתי ברמת השרון. במלחמת ההתשה שירתנו תקופה קצרה באותה טייסת, אבל המפגשים האמיתיים שלנו היו באוויר.

גיורא אבן אפשטיין, ב-2023, צילום: יוסי זליגר

גיורא היה וירטואוז, להטוטן באוויר. כשהיינו בשמיים וסביבנו מתמרנים כמה מטוסים, אפשר היה להבחין את איזה מהם מטיס גיורא. המטוס נראה מתנהג אחרת, משהו שניתן להסביר רק אם אתה נמצא בסביבתו באוויר. הוא ראה לפני כולם, הגיב לפני כולם ותמרן כך שכמעט אף פעם לא ניתן היה להביסו.

הטייסים מטבעם תחרותיים וזה ליווה אותנו באוויר, בתחרויות ספורט ובוויכוחים על הקרקע. כאוטודידקט גיורא הפך לאינטלקטואל ידען כמעט בכל תחום, כך שגם התמודדות אינטלקטואלית עימו היתה מאתגרת.

החיים בחצור היו בצל המלחמות הקשות ביותר שחיל האוויר נקלע אליהם. חיי החברה התחלקו בין אווירת הטיסה, המתח והרצון להיות המוביל והמנצח בקרבות באוויר, לבין חיי החברה בסופי שבוע ובחגים - שם נשותינו "לקחו פיקוד". שרהל'ה אשתו החייכנית, הלבבית ומלאת החיים כמו היום, היתה תמיד יוזמת פעילויות חברתיות, שותפה בהכנות למסיבות והיתה חלק מהלהקות על הבמה.

לצד דמותו הלוחמת המנצחת, גיורא התפנה גם לסייע לשרהל'ה ששוחררה ללימודים, לעבודה ולקריירה, ולקח על עצמו את אחריות הטיפול בעבודות הבית. נהגנו לספר עליו בהומור שהוא אפילו סורג ומתקן גרביים.

בקלות ובצניעות

גיורא לא התעייף, המשיך שנים ארוכות במילואים וחזר כמה פעמים לשירות סדיר. לאחר מלחמת יום הכיפורים הוא נרתם לשיקום חיל האוויר, פיקד על טייסת מילואים ומשך אחריו את כולם להתנדבות - והכול בקלות ובצניעות.

חלפו שנים, גיורא המשיך לטוס ורמת הטיסה שלו נשארה בטופ, למרות גילו המבוגר. חיל האוויר התחדש, עברנו למטוסים מתקדמים,בעוד גיורא שייך לכאורה לדור הטייסים "הישן". באותה עת מדינת ישראל היתה שקועה במשבר כלכלי עמוק ותקציב החיל קוצץ, אך גיורא התעקש לטוס ב־F-16וביקש ממני לסייע לו לעבור למטוס המאתגר הזה.

נאלצתי לדחות אותו ואמרתי לו: "גיורא, התקציב לא מאפשר הגדלת שעות טיסה ואם אעלה אותך על F-16אצטרך לצמצם שעות אמון לטייסים צעירים". גיורא לא ויתר, ואפילו איים שאם לא אמליץ עליו יהיה לי עסק עם שרהל'ה... כמובן שהוא ניצח - הסרתי את התנגדותי, ומפקד החיל אישר להכשירו כטייסF-16.

גיורא המשיך לטוס עוד שנים רבות. הוא היה טייס קרב מיוחד ואישיות יוצאת דופן, השאיר חותם, דוגמה ומופת לדורות רבים בחיל האוויר. ברוחו הוא ימשיך ללוות את כולנו, אלה שהכרנוהו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...