"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
בנו של גיורא אבן אפשטיין: "אבא הוא גיבור ישראל"
"אלוף ההפלות של חיל האוויר" הלך לעולמו היום בגיל 87 • הוא הותיר אחריו אשה, שלושה ילדים ושבעה נכדים • אשתו שרה ל"ישראל היום": "הוא היה אדם בלי פחד, חדור משימה ואוהב ישראל"
גיורא אבן אפשטיין. צילום: דובר צה"ל

בנו של גיורא אבן אפשטיין: "אבא הוא גיבור ישראל"

"אלוף ההפלות של חיל האוויר" הלך לעולמו היום בגיל 87 • הוא הותיר אחריו אשה, שלושה ילדים ושבעה נכדים • אשתו שרה ל"ישראל היום": "הוא היה אדם בלי פחד, חדור משימה ואוהב ישראל"

ירון דורון
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

מבקרים רבים הגיעו לרמת השרון בית משפחתו שלגיורא אבן אפשטיין, "אלוף ההפלות של חיל האוויר", שהלך לעולמו היום (שבת), בגיל 87. הוא הותיר אחריו אשה, שלושה ילדים ושבעה נכדים. ההלוויה תערך מחר בבית העלמין מורשה. בשיחה עם "ישראל היום" מספרים אשתו שרה ובנו גיא על אהבתו לארץ וסיפורו המעורר השראה על הקבלה לקורס טיס.

אשיתו, שרה, סיפרה ל"ישראל היום": "אנחנו נשואים מעל 55 שנה. הכרנו בצבא, אני הייתי פקידת מבצעים של הטייסת והוא היה טייס שבא לעשות קורס הסבה
על מטוסי מיראז'. עברנו את כל המלחמות יחד. במלחמת יום כיפור הוא הפיל סך הכול 17 מטוסים. הוא היה אדם בלי פחד, חדור משימה, ואוהב ישראל".

"היה אדם בלי פחד". גיורא אבן אפשטיין, צילום: יוסי זליגר

בנו, גיא, סיפר: "אבא הוא גיבור ישראל, מלח הארץ. סיפור חיים מלא השראה.
הוא נולד בנגבה, בקיבוץ, כבר במלחמת השחרור פינו אותם כילדים כשכל חברי הקיבוץ נלחמו על הקיבוץ מול המצרים. הוא היה ילד ספורטאי, נער מצטיין בכל דבר שהוא עשה. היה תולעת ספרים שאהב לקרוא. הוא קרא ספרים על טייסים במלחמת העולם השנייה, ולכן רצה להיות טייס".

גיא ממשיך ומספר את סיפורו של אביו כשניסה להתקבל לקורס טייס: "כשהוא ניסה להתקבל לקורס טיס חשבו שיש לו משהו בלב, אז לא אפשרו לו, למרות שהוא ניסה ונלחם. אז הוא גנב את התיק הרפואי שלו והוא הלך לצנחנים. אחרי זה הוא הפך להיות מדריך צניחה, היה אחראי על הצניחה החופשית בצה״ל. הוא השתתף פעמיים באליפות העולם בצניחה בשם מדינת ישראל, כשצה״ל שלחו נבחרות לאליפות העולם בצניחה חופשית. הוא גם היה הצנחן הכי טוב בצה״ל. הוא השתחרר מצה״ל וחזר לקיבוץ, אבל בקיבוץ היו צריכים להחזיר אנשים לקבע.

"סיפור חיים מלא השראה". גיורא אבן־אפשטיין, צילום: זיו קורן

"הוא התנדב לחזור", ממשיך גיא" והוא המשיך להילחם כדי להתקבל לקורס טיס. שלחו את התיק הרפואי שלו לארצות הברית לרופא מומחה, והוא אמר שהוא יכול להיות טייס. הוא סיים את קורס הטיס בתקופה הכי קצרה שמישהו אי פעם סיים, כשנה ומשהו, והוא סיים כמצטיין".

"עדיין השאירו לו בתיק הרפואי סעיף, הרופא שלא רצה לקבל אותו, סעיף שהוא יוכל להיות טייס רק במסוקים", הוא מציין "מצטייני קורס טיס תמיד יכלו לבחור איפה הם יהיו, לאיזה מטוס הם ילכו. אבא ישב אצל עזר ויצמן בלשכה, שהיה מפקד חיל האוויר, והוא אמר שאני לא מסכים לטוס, עד שעזר ויצמן בסוף התייאש ונשבר ושלח אותו להכשרה של מטוסי קרב".

גיורא אבן אפשטיין בעת שירותו, צילום: זיו קורן

"אבא הפך לטייס קרב והפיל 17 מטוסים, הוא קיבל את אות המופת, אלוף העולם בהפלת מטוסי סילון ואחר כך הוא היה קברניט באל על. כולם העריצו אותו, אבל לא רק בגלל ההישגים אלא בגלל האישיות שלו. הוא היה גם טייס הכי מבוגר, הוא המשיך במילואים עד גיל 59. הוא לא היה מוכן להפסיק לטוס, הוא פשוט אהב לטוס".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...