"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
צפו

במסעדה שאוהב ולצלילי השיר ששר בשבי: המשפחות והחברים צופים שחרור יקיריהם

אברה מנגיסטו, טל שהם ואליה כהן, עומר ונקרט עומר שם טוב שוחררו הבוקר משבי החמאס והמשפחה והחברים צפו בהתרגשות בשחרור • בביתו של עומר ונקרט חבריו התאספו כדי לצפות בשחרור ושרו את השיר "איזה יום היה לי סמואל" • בת זוגו של אליה כהן, זיו עבוד, תיעדה את ההמתנה בבית החולים: "בוא כבר"

משפחותיהם של אברה מנגיסטו וטל צופות בהעברתם לידי כוח צה"ל // דובר צה"ל

שישה חטופיםהשתחררו הבוקר(שבת) משבי ארגוני הטרור ברצועה, משני מוקדי מסירה בדרום ובצפון הרצועה:אברה מנגיסטווטל שהם,אליה כהן,עומר ונקרט,עומר שם טוב.הישאם שעבאן אל סיידצפוי להשתחרר בנפרד ללא טקס. המשפחות צופות בציפייה לשחרור יקיריהם.

חבריו של אליה כהן ברגע שחרורו // פאולינה פטימר

משפחתו של עומר שם טוב ברגע שחרורו // ירון דורון

מאות מתושבי הרצליה התכנסו באשכול פיס חטיבת ביניים זאב, היכן שהחטוף עומר שם טוב למד, לצפות בשחרורו ביחד. התושבים אוחזים שלטים עליהם נכתב "מחכים לך בבית" ו-"עומר חוזר הביתה". וחלקם לובשים חולצות עליהם כתוב: "עוד קצת, עוד טיפה" לצד תמונה של עומר. התושבים שרים "איזה יום שמח, עומר חוזר בקרוב".

ישיר מביתו של עומר שם טוב בהרצליה // שמואל בוכריס

חבריו של עומר שם טוב ממתינים לשובו ,צילום: ללא

חבריו ומשפחתו של טל שוהם התאספו במסעדת האחים בתל אביב, המסעדה האהובה עליו, וצפו יחד ובהתרגשות בשחרורו. משפחתו של טל שהם מסרה: ״משפחות שהם, קורנגולד והרן, מתרגשות לקבל את טל חזרה אלינו. זה רגע בלתי נשכח, בו כל הרגשות מתערבבים במהירות. טל שלנו איתנו. אנו מודים לכל עם ישראל, שהיה איתנו בכל הימים הארוכים של הכאב והיסורים. בימים אלו אנו זקוקים לפרטיות, לטל, לעדי ולילדים. ברגע המשמעותי הזה בחיינו הבקשה היחידה שלנו היא לנצל את חלון ההזדמנות שנוצר, להביא לעסקה שתחזיר הביתה את האבות לילדיהם - ילדים הזקוקים לאבא שלהם, ואת כל החטופים הביתה - החיים לשיקום והחללים למנוחת עולמים. יש חלון הזדמנויות, אסור לנו לפספס אותו״.

משפחתו של טל שהם לאחר העברתו לצלב האדום: "אפשר רגע לנשום" // אלינור שירקני קופמן

משפחתו של טל שהם צופה ברגעי השיחרור, מבית החולים בילינסון. // עומר מירון / לע"מ

גם משפחתו של אברה מנגיסטו מסרה: "עשר שנים וחמישה חודשים של סבל בלתי נתפס חלפו על משפחתנו. בזמן הזה נעשו מאמצים בלתי פוסקים להשבתו, תפילות וזעקות, חלקן שקטות, שלא זכו למענה עד להיום. כעת, אנו מתכנסים בציפייה דרוכה לשובו של בננו, אחינו, דודנו אברה האהוב. אנו מבקשים לכבד את הרגעים האלו, ולהעניק את השקט והמנוחה להם אנו כה זקוקים״.

משפחתו של אברה מנגיסטו לאחר שחרורו: "חייבים להמשיך את העסקה לשלב ב"

0_gGy0cGWNLcUENGQDvC

ברגעים שבהם מדינה שלמה עצרה את נשימתה, קבוצה אחת חיכתה בדריכות גדולה במיוחד:חבריו הקרובים של עומר ונקרט. כשהבשורה על שחרורו הפכה למציאות, עשרות מהם התכנסו יחד בבית משפחת וייס בגדרה וערכו לכבודו מסיבת שחרור: פרצו בריקודי שמחה, הרימו כוסית לחיים, נצמדו למסך בציפייה לראות את פניו לראשונה אחרי שיחרורו מהשבי. החברים שרו את השיר "איזה יום היה לי סמואל" - השיר שעל פי עדויות של שורדי השבי ונקרט שר כדי לשמור על אופטימיות.

חבריו של עומר ונקרט,צילום: קוקו

בת זוגו של אליה כהן, זיו עבוד, צילמה תמונה מבית החולים שם היא ממתינה לו וכתבה: "בוא כבר".

זיו עבוד ממתינה לאליה,צילום: מתוך אינסטגרם

משפחתו של אליה כהן מצפה בדריכות לשחרורו // לידור סולטן

חבריו של איליה כהן ממתינים לשחרורו,צילום: יהונתן שאול

חבריו של אליה כהן מחכים לשחרורו // פאולינה פטימר

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר