יו"ר רכבת ישראל בקריית שמונה: "תהיה פה רכבת" | זה המועד המתוכנן

יו"ר רכבת ישראל משה שמעוני סיפר במשדר "חוזרים לצפון" של "ישראל היום": התוכנית אושרה בוועדות התכנון ותצא לדרך ב-2025 • שמעוני סיפר על התנהלות הרכבת ב-7 באוקטובר: "רק ב-17:00 קיבלנו אישור להפעיל רכבות בשבת"

יו"ר רכבת ישראל בקריית שמונה: "תהיה פה רכבת" // סנטרל הפקות

עו"ד משה שמעוני, יו"ר רכבת ישראל, הביע היום (רביעי) אופטימיות לגבי עתיד התחבורה הרכבתית בצפון. "אני יותר אופטימי כשאני יושב פה היום. אני יודע שתהיה פה רכבת. לאחרונה אושר בוועדות התכנון והצפון התכנון לרכבת מקריית שמונה לכרמיאל, לאחר הרבה מאוד שנים. זה חלק מהמדיניות של שרת התחבורה", אמר שמעוני בראיון ליהודה שלזינגר במשדר "חוזרים לצפון" של "ישראל היום" בקריית שמונה. לדבריו, "ההערכה מדברת על 8 שנים משנת 2025".

יו"ר רכבת ישראל בקריית שמונה: "תהיה פה רכבת", צילום: אייל מרגולין

שמעוני שיתף בפרטים על התנהלות הרכבת במהלך המלחמה: "עברנו שנה קשה, אנחנו כמו כל עם ישראל הופתענו ביום 7 באוקטובר, שמחת תורה. אנחנו מיד התארגנו כחברת רכבת ישראל לפתוח את החמ"ל והתארגנו בתחנות שנהפכו לתחנות איסוף עבור החיילים".

"אני חייב לציין את העובדה שרק בשעה 17:00 קיבלנו אישור להפעיל את הרכבות באותה שבת עבור החיילים שהיו צריכים את הרכבות, כולל מנתב"ג כתוצאה מחיילים שחזרו".

האתגרים היו רבים, כפי שהסביר שמעוני: "למעלה מ-900 עובדים של הרכבת, שרובם המכריע מאבטחים התגייסו למילואים. כתוצאה מזה 67 תחנות היו צריכות להתארגן מחדש. אתה חייב את אותם עובדים בבידוק שהוא אצלנו מאוד קפדני. לאט לאט הצלחנו עם אותם חוסר מאבטחים להשמיש את התחנות היותר מרכזיות ברחבי המדינה עד שהגענו למצב שהצלחנו לפתוח את כל התחנות. הרכבת מסיעה 270 אלף נוסעים ביום, 70 מיליון נוסעים בשנה. מדובר בכמויות אדירות".

יו"ר רכבת ישראל בקריית שמונה: "תהיה פה רכבת", צילום: אייל מרגולין

יו"ר הרכבת הדגיש את שיתוף הפעולה עם כוחות הביטחון: "רכבת ישראל סייעה מאוד לכוחות הביטחון במהלך המלחמה, עשינו שיתוף פעולה פעם ראשונה בהיסטוריה עם צבא ההגנה לישראל, אם זה בהסעה של ציוד כבד. רכבת ישראל העמידה את רכבות המטענים לטובת העברת הציוד ועשינו את זה לאורך כל תקופת המלחמה. עשינו מול משרד הבריאות תרגיל של חילוץ פצועים עם מד"א ביחד מבית חולים זיו לכיוון התחנה בנהריה".

בהתייחסו לסוגיית הביטחון בדרום, אמר שמעוני: "נעשה עבודה טובה של הצבא לשטח את אותו שטח שנמצא ממול קו הרכבת, אותו גשר ארז. והוחלט שצריך בכל זאת למגן את הרכבת, רכבת זה צורך לאומי".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר