מחדל גניבות הרכב בישראל מוכר היטב. מדי לילה פועלים עבריינים פלשתינים בערים השונות, גונבים כלי רכב פופולריים וחוזרים איתם לערים הפלשתיניות, שם הם נעלמים. אלא, שמתברר שגם ניסיונות מצד גורמי אכיפה לפעול על מנת להחזיר את כלי הרכב נבלמים מסיבות של כוח אדם וייתכן שגם מחוסר מוטיבציה מספקת לפעול.
כך, ישנם כ-120 רכבים שיושבים ומעלים אבק, במגרש בטולכרם.
תופעת כלי הרכב הישראלים הגנובים שמגיעים לשטחים בשליטת הרשות הפלשתינית מוכרת היטב לגורמי הביטחון הישראלים. הגורם הרשמי שאמור להיות אחראי על הטיפול ברכוש גנוב ישראלי הוא משטרת ישראל, אך כוחות הביטחון פועלים, מלפנים משורת הדין, על מנת להביא להסגרתם של כמה שיותר רכבים שכאלו.
קצינים מהמנהל האזרחי פועלים, במסגרת הפעילות השוטפת מול הרשות, להסגרתם של כלי רכב שנגנבים ומאותרים על ידי מנגנוני הביטחון. הסגרות אלו מתבצעות במפקדת התיאום והקישור השונות ברחבי יהודה ושומרון. רק בחודש האחרון הועברו כ-20 רכבים שכאלו במפקדות המת"ק ברמאללה, בחברון ובטולכרם. "אין זה מסמכות המנהל האזרחי לטפל ברכוש גנוב בשטחים שבשליטת הרשות הפלשתינית", מסבירים גורמים ביטחוניים, "אך קציני היחידה מקיימים מאמצים רבים, לפנים משורת הדין, לקיים הסגרות מוסדרות של רכבים הנתפסים בידי מנגנוני הביטחון הפלשתינים".
עם זאת, מדובר בטיפה בים, לעומת מספר הרכבים שנתפסים ואינם מוסגרים. גורמים בפיקוד המרכז מסבירים כי הסיבה שמספר ההסגרות נמוך, הוא מחסור בכוח אדם של המשטרה לבצע הליכי הסגרה מעין אלו. כך, בטולכרם, ישנו מגרש עם 120 רכבים ישראלים גנובים שממתינים לאישור המשטרה לבצע הסגרה, אך עד כה לא קרה דבר.
ממשטרת ישראל נמסר בתגובה: "מדובר בכמה עשרות כלי רכב אשר לשם העברתם נדרשת היערכות נרחבת ועל כן בכוונת המשטרה לקיים בקרוב פעילות בנושא בשיתוף כלל הגורמים הרלוונטיים".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו