"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
צפו

“אני קורא לאחדות - לא עם כהניסטים - אותם צריך להוקיע”: הנשיא הרצוג התעמת עם מפגינים

מפגינים ממטה משפחות החטופים מחו מול ביתו של הנשיא • לאחר שיצא אליהם, השיח התדרדר לכדי וויכוח ואף לצעקות • "אתם פשוט עושים לי עוול", טען הרצוג, והוסיף כי הוא הוביל מהלכים ״ענקיים״ כדי לעצור את המשבר החוקתי • עוד הוא התייחס להתקפה על הכפר ג׳ית, כשלטענתו היא לא סכנה לדמוקרטיה, אלא ״מעשה חמור ביותר, אבל המערכת מטפלת"

,עודכן
0השמעה
הנשיא הרצוג מתעמת עם מפגינים, הבוקר. צילום: קובי הורן

מפגינים ממטה משפחות החטופים התאספו הבוקר (שבת) מול ביתו של נשיא המדינה יצחק הרצוג. לאחר שהוא יצא אליהם במטרה לשוחח עימם, השיח התדרדר לכדי וויכוח, כשבתיעוד מהמקום ניתן לראות כי שני הצדדים הרימו את הקול אחד על השני.

הבוקר בצהלה: נשיא המדינה יצחק הרצוג מתבכיין שבכלל עושים לו עוול! (רחמים). לדבריו הוא הנשיא של כולם, והוא לא אמור לנקוט עמדה.

לא אמור לנקוט עמדה מוסרית, בזמן שממשלת חניבעל מקריבה למוות 115 חטופים ישראלים, מחסלת את הדמוקרטיה, את הכלכלה ואת הביטחון, מאפשרת למחבלים יהודים לבצע…pic.twitter.com/VTyRVLNaZN

— Nava Rozolyo נאווה רוזוליו (@rozolyo)August 17, 2024

"אני פוגש משפחות שכולות ומשפחות חטופים יום יום, אתם פשוט עושים לי עוול", טען הרצוג. ״אני קורא לאחדות, את הכהניזם בוודאי שצריך להוציא״, הוא הדגיש. "אתה חייב לדפוק על השולחן ולפטר את הממשלה", הגיבו המפגינים, והנשיא השיב: "אני לא מייצג את ראש הממשלה. כשהיה משבר חוקתי שנה שעברה, ביצעתי מהלכים ענקיים כדי לעצור את המשבר".

המיצג מול בית נשיא המדינה בתל אביב,צילום: טל א.מ

הרצוג התייחס להתקפה על הכפר הפלשתיני ג׳יתבחמישי בערב, שבה כמאה פורעים זרקו אבנים ושרפו מבנים ומכוניות, וטען כי לא מדובר בסכנה לדמוקרטיה, אלא ״מעשה חמור ביותר, אבל המערכת מטפלת״. הוא המשיך והדגיש: "מדובר במאבק לגיטימי, נשיא המדינה מתערב רק אם תהיה סכנה לדמוקרטיה. עכשיו אנחנו צריכים להיות מאוחדים".

הפרעות המתיישבים בשומרון: אזרח ישראלי נעצר

עוד הוא אמר: ״יש תהליכים, אבל הם נמצאים בויכוח והם צריכים להיות מוגנים. אבל דבר אחד אני לא אקבל - מטח צעקות״. חלק מהמפגינים הטיחו לעברו: "תודיע שבן גביר צריך לצאת ואז נהיה מאוחדים".

מחאות למען השבת החטופים מול בית נשיא המדינה בתל אביב טל א.מ

השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר תקף בתגובה את הנשיא: "כשבוז׳י הרצוג התמודד לנשיאות הוא נפגש איתי מספר פעמים כדי לקבל את תמיכתי. הוא כמובן גם אמר את כל מה שהיה צריך כדי לקבל את תמיכתי. אמנם הבהרתי לו אז, שאצביע למרים פרץ, אולם מאז נפגשנו מספר פעמים, כשתמיד הוא החמיא כמה שרי עוצמה יהודית מוכשרים, כמה הוא מרוצה מחברי הכנסת שלנו, ואיך למרות שיש מחלוקות הוא מעריך אותי אישית עד מאוד.

"משעשע היה לשמוע את כבוד הנשיא מתרפס בפני קומץ אנרכיסטים שמנסים לנהל את המדינה ולעשות פילוג בעם. זה כמובן מצטרף ל״אות הכבוד״ שהעניק לאנרכיסטים והסרבנים שפגעו בצה״ל והובילו לאסון 7.10. אולי מוטב שבוז'י ינהג כמו שנהג בחקירות המשטרה שלו ופשוט ישתוק - צביעות היא דבר מגעיל".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר