"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
"ביום השחרור שלך יצאת כפרטיזן לוחם מהשבי": יותם חיים, שנחטף לעזה ונורה בשוגג, הובא למנוחות
יותם, 28, נחטף על ידי מחבלי חמאס ב-7 באוקטובר מביתו בכפר עזה • הוא נהרג בשוגג על ידי צה"ל כשנמלט משבי חמאס • "ב-70 ימים כולם הספיקו להכיר אותך, בחור יפה תואר ומתופף מאוד מוכשר", ספדה לו אימו
יותם חיים ז"ל, נפש של אמן. צילום: באדיבות המשפחה

"ביום השחרור שלך יצאת כפרטיזן לוחם מהשבי": יותם חיים, שנחטף לעזה ונורה בשוגג, הובא למנוחות

יותם, 28, נחטף על ידי מחבלי חמאס ב-7 באוקטובר מביתו בכפר עזה • הוא נהרג בשוגג על ידי צה"ל כשנמלט משבי חמאס • "ב-70 ימים כולם הספיקו להכיר אותך, בחור יפה תואר ומתופף מאוד מוכשר", ספדה לו אימו

איליה יגורובמירב סבר
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

מאות תושבים ליוו את יותם חיים ז"ל בדרכו האחרונה בבית העלמין שבקיבוץ גבולות. יותם, בן 28 במותו, נחטף על ידי מחבלי חמאס ב-7 באוקטובר מביתו בכפר עזה. הוא היה מוזיקאי מוכשר שגם אהב לבשל אוכל איטלקי, ואף למד איטלקית באופן עצמאי. במהלך מתקפת ארגון הטרור כתב בקבוצת הווטסאפ המשפחתית: "לוקחים לי הכל, שורפים לי את הבית, אני רק מקווה לשרוד".

יותםנהרג בשוגגב-15 בדצמבר על ידי צה"ל לצדם של החטופיםסאמר פואד אל-טלאלקהואלון שמריז, לאחר שככל הנראהזוהו בטעות כמחבלים אחרי שנמלטו או ננטשו בשטח בידי חוטפיהם.

"70 ימים איפשרת לי לנסות להפוך את העולם הזה לטוב יותר". יותם חיים, צילום: ללא קרדיט

איריס, אימו של יותם, ספדה לו: "לפעמים הרגשתי שהגעת מיקום מקביל, ושהחיים פה על האדמה לא מובנים לך, היו לנו כל כך הרבה שיחות על ההתמודדות שלך, האומץ שלך, על הבחירה שלך לקום כל בוקר ולהמשיך לחיות לצד הסבל הכה קשה עבורך, היו ימים טובים של שמחה עם חברים, עם האחים שלך מאיר ותובל, בצד הקושי הייתה פריחה, התקדמת בנגינה, רצית להיות מפורסם, להיות מתופף שכולם יכירו אותו, דיברת על עולם טוב יותר, רצית עולם שיהיה טוב יותר בלי רוע ונקמה, התמסרת לחתולים שלנו, דניאל, שלשולי וכל החבורה, ואחריה נוספו החתולים הפרטיים שלך בכפר עזה רמזי ומישוש".

"באותה שבת שחורה היית חזק, אמיץ וקר רוח. ידעתי כל הזמן הזה שאתה בחיים, גם כשלא היה אות חייך ממך, ידעתי בתוכי. בכל התקופה הארוכה, 70 ימים איפשרת לי לנסות להפוך את העולם הזה לטוב יותר. פה בארץ, ואפילו גם באנגליה ובאוסטרליה הרחוקה. בתקופה הזו כולם הספיקו להכיר אותך, בחור יפה תואר, עדין נפש ועם עיניים כחולות, שאוהב בעלי חיים ומתופף מאוד מוכשר, התפרסמת דרך ההתמודדות שלך בשבי. אתה מביא לנו תקווה לעולם טוב יותר, ביום השחרור שלך יצאת כפרטיזן, כפרטיזן לוחם מהשבי, לא הסכמת להתענות יותר תחת ידי המרצחים, לא הסכמת לשבת ולחכות", כך ספדה אימו.

"התפרסמת דרך ההתמודדות שלך בשבי". יותם חיים ז"ל, צילום: פרטי

תובל, אחיו של יותם, ספד לו: "החבר הראשון שלי, מלאך כתום קטן שהגיע אליי כשהייתי רק בן שלוש, לימד אותי מה זה להיות אח גדול. גדלנו פה בקיבוץ, תמיד היינו האחים חיים, בלתי נפרדים בצחוקים, בשטויות, גם בריבים עם כל האחים. הייתה לנו ילדות מלאה שמחה וצחוקים, חוויות, חיבור והומור שנבנה רק ביני לבינך. גדלנו בבית מלא מוזיקה, וביחד מצאנו את התופים כמו ביטוי לכל הקשיים, הכעסים והכאבים".

במהלך ההלווייה נטע ברזילי ביצעה שיר, ונוגן השיר של יענקלה רוטבליט "לשרוק בחושך".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...