"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
לילה אלים בדרום ת"א: אזרח סודני נרצח, עשרה פצועים בקטטה המונית בשכונת התקווה
בן 31 נרצח בירי בשדרות הר ציון • הוא פונה לבית החולים איכילוב שם נאלצו לקבוע את מתו • עשרה פצועים נוספים בקטטה המונית בשכונת התקווה בין תומכי משטרי למתנגדי משטר אריתראים
זירת האירוע בשכונת התקווה. צילום: מד"א

לילה אלים בדרום ת"א: אזרח סודני נרצח, עשרה פצועים בקטטה המונית בשכונת התקווה

בן 31 נרצח בירי בשדרות הר ציון • הוא פונה לבית החולים איכילוב שם נאלצו לקבוע את מתו • עשרה פצועים נוספים בקטטה המונית בשכונת התקווה בין תומכי משטרי למתנגדי משטר אריתראים

אבי כהן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

אזרח סודני בן 33 נרצח הלילה (שבין שישי לשבת) בירי בשדרות הר ציון בתל אביב. הוא פונה אותו לבית החולים איכילוב במצב אנוש תוך כדי פעולות החייאה, שם נאלצו לקבוע את מותו. עשרה נוספים נפצעו בקטטה המונית שאירעה הלילה בין אריתראים בשכונת התקווה.

זירת האירוע בשכונת התקווה, צילום: מד"א

המשטרה פתחה בחקירת אירוע הרצח של האזרח הסודני. הרקע לאירוע הוא ככל הנראה סכסוך בין עבריינים בנוגע לסמים.

פראמדיק מד"א אמיתי שטרן סיפר: "הפצוע שכב כשהוא מחוסר הכרה, ללא דופק וללא נשימה עם פציעה חודרת קשה בגופו. הענקנו לו טיפול רפואי וביצענו פעולות החייאה מתקדמות תוך כדי הפינוי לבית החולים. בחדר הטראומה הרופאים המשיכו את מאמצי ההחייאה אבל בסופן הם נאלצו לקבוע את מותו".

מספר שעות לפני הרצח אירעה קטטה המונית בין אריתראים בשכונת התקווה. גבר כבן 40 הגיע לאזור שכונת שפירא במצב קשה עם פציעות דקירה. הוא טופל ופונה לבית החולים איכילוב.

הפרות סדר אלימות של נתינים זרים מאריתראה (ארכיון) \\ דוברות המשטרה

באזור שכונת התקווה חובשים ופראמדיקים של מד"א העניקו טיפול רפואי ופינו לבתי החולים איכילוב, וולפסון בילינסון ושיבא בתל השומר, תשעה פצועים, בהם: צעיר כבן 20 במצב קשה, עם פציעות דקירה, 3 במצב בינוני עם פציעות דקירה, ו- 5 פצועים במצב קל.

המשטרה עצרה 15 חשודים שהיו מעורבים בקטטה בין מתנגדי ותומכי השלטון באריתריאה. כזכור, בתחילת החודש התרחשו בתל אביבהמהומות האלימותבעקבות האירוע של תומכי המשטר, שהסלים לאלימות קשה ברחובות בין שתי הקבוצות.

מתפרעים אריתראים בתל אביב (ארכיון), צילום: אי.פי.איי

השבוע נדקר למוות מבקש מקלט מאריתריאה בשכונת התקווה. הנרצח היה מתנגד למשטר באריתריאה ונבדק החשד שנדקר למוות בידי תומכי המשטר במהלך קטטה. עדיין לא נעצרו חשודים במעשה.

מארגון א.ס.ף המסייע לפליטים ומבקשי מקלט בישראל נמסר: "למרות שטרם התבררה התמונה המלאה מהרצח שאירע מוקדם יותר השבוע ומאירועי האלימות של הלילה האחרון בדרום תל אביב, כבר כעת ניתן לומר בבירור שמשטרת ישראל ומדינת ישראל נחלו כישלון חרוץ בלהבטיח את שלומם של מבקשי המקלט הניצבים בפני מציאות מסוכנת ובלתי אפשרית של חיים לצד תומכי הדיקטטורה האכזרית, וחשופים להתנכלויות ורדיפה מצדם, כפי שניתן היה לראות ביתר שאת במהומות לפני כחודש בדרום תל אביב".

"על המשטרה לחקור את האירועים האלימים במלוא הרצינות, להעמיד לדין את האחראים ולהגן על כל איש ואישה מפני אלימות ללא קשר למוצאם, מגזעם, עמדתם הפוליטית או דתם. חשוב לא פחות, לאור דיווחי חברי הקהילה בעניין זה, לחקור את המעורבות לכאורה של השגרירות האריתראית באירועים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...