השריפה בסמוך לגן החיות התנ"כי בירושלים: חשד להצתה

שריפת חורש וצמחייה גדולה פרצה בעין לבן וסיכנה את שכונת משואה, את האקווריום וגן החיות התנ"כי • לאחר שעות הושגה שליטה בשריפה

מטוס כיבוי בירושלים, בפעולות לכיבוי השריפה. צילום: יואב דודקביץ TPS

שריפה גדולה בעין לבן: שריפת חורש וצמחייה גדולה פרצה היום (רביעי) בשטח פתוח בעין לבן. לוחמי האש הצליחו לבלום את השריפה, בשעה זו מדובר בחשד להצתה. לאחר שעות של לחימה באש הושגה שליטה בשריפה.

השריפה בירושלים, בין עין לבן לגן החיות והאקווריום | יואב דודקביץ/TPS

עשרה צוותי כיבוי והצלה מתחנות מרחב הבירה הוזנקו לזירה. בנוסף ארבעה מטוסי כיבוי מהיחידה האווירית של כבאות והצלה לישראל, מסייעים ללוחמי האש על ידי פעולות כיבוי מהאוויר.

כוחות המשטרה באזור השריפה בעין לבן בירושלים, סמוך לאקווריום וגן החיות, צילום: דוברות המשטרה
לוחמי האש פועלים באזור בליווי מטוסי כיבוי, צילום: דוברות המשטרה
כל מבקרי גן החיות פונו ובעלי החיים הועברו לאזור בטוח, צילום: דוברות המשטרה

כוחות המשטרה החלו לפנות מאנשים ומבקרים את האקווריום וגן החיות התנכ"י הממוקמים בסמוך למקום השריפה ואיתור מטיילים באזור.

מגן החיות התנ"כי נמסר, כי "כל המבקרים פונו, וכל בעלי החיים הועברו לאזורים בטוחים על ידי עובדי הגן,  ונמצאים תחת השגחה של צוות הטיפול". 

בעקבות השריפה, המשטרה סגרה את רחוב אהרון שולוב וכביש הגישה לגן החיות התנכ"י לתנועת כלי רכב והולכי רגל, והציבור מתבקש שלא להגיע לאזור עד לסיום הטיפול בשריפה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר