"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

תלמיד בן 14 נחנק למוות בבית הספר

התלמיד, המרותק לכיסא גלגלים, נחנק בעת שאכל סושי בעזרת סייעת • למרות מאמצי ההחייאה, מותו נקבע בבית החולים • נסיבות האירוע נחקרות

,עודכן
פונה כשמצבו אנוש // צילום: יהושע יוסף (אילוסטרציה) // פונה כשמצבו אנוש

תלמיד בן 14 נחנק למוות בבית ספר בקריית אונו. התלמיד, המרותק לכיסא גלגלים, אכל סושי בבית הספר ונחנק. צוות של איחוד הצלה שהגיע למקום ביצע בו פעולות החייאה ופינה אותו לבית החולים כשהוא במצב קשה.

חובש במוקד מד"א החל לתדרך את האנשים במקום כיצד להוציא את הגוף הזר ובביצוע פעולות החייאה. פאראמדיקים של מד"א, חיים ברנס ואוהד ביין סיפרו כי "ראינו בן 14 מחוסר הכרה כשאנשים במקום מבצעים בו פעולות החייאה בסיסיות. הענקנו לו טיפול רפואי וביצענו פעולות החייאה מתקדמות וממושכות, ופינינו אותו תוך ביצוע פעולות החייאה לבית החולים כשמצבו אנוש".

דותן רם מתנדב באיחוד הצלה סיפר כי כשהגיע למקום, היה התלמיד בלא הכרה, דופק ונשימה. הוא הוסיף עוד כי "נסיבות המקרה בבדיקה".

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

למרות פעולות ההחייאה שהוגדרו על ידי מתנדבי איחוד הצלה "מוצלחות", נקבע מותו של התלמיד בבית החולים שיבא שבתל השומר. ככל הנראה, במהלך ארוחת הצהריים אכל התלמיד סושי בסיוע סייעת, ונחנק.

לפני כשלושה שבועות, התמוטט באופן פתאומי תלמיד בית ספר יסודי בן שש מחיפה במהלך הלימודים. למוקד מד"א נמסר על תלמיד שהתמוטט בבית הספר בו הוא לומד בשכונת הכרמל המרכזי בחיפה. התלמיד נותר מחוסר הכרה כשבוע, ומצבו הולך ומשתפר.

80 מקרי תמותה מאז שנת 2008

מנתוני ארגון בטרם לבטיחות ילדים עולה כי בין השנים 2008-2015 אירעו 80 מקרי תמותה של ילדים עקב חנק (כולל המקרה הנוכחי).

בשנת 2015 אירעו 11 מקרי חנק שהסתיימו במוות.

קבוצת הגיל הבולטת במקרי מוות מחנק היא תינוקות ופעוטות בני 0-4 (כ-82% מהמקרים),

כאשר כ-41% מהמקרים התרחשו בשל חנק ממזון ושתיה.

זירת ההיפגעות השכיחה ביותר במקרי תמותה עקב חנק היא הבית וחצר הבית (כ-67% מהמקרים), בעוד שכ-22% מהמקרים התרחשו במוסדות חינוך.

רוב מקרי התמותה (כ-71%) היו של בנים.

אורלי סילבינגר מנכ"לית ארגון בטרם לבטיחות ילדים: "בשנת 2015 אירעו 11 מקרי חנק של ילדים ובני נוער שהסתיימו במוות. זהו נתון טראגי ומצער !ההורים יש לנו אחריות להקפיד על ישיבה של ילדים קטנים ליד השולחן בזמן אכילה. בפני ילדים בוגרים חשוב לשוב ולהדגיש את הכללים וחשיבותם, גם אם לכאורה הם יודעים אותם.כשהילד רץ ומשחק בזמן שהאוכל נמצא בפיו, גדלה סכנת החנק הנשקפת לו."

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר