"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"אני הולך להיות חייל של ישראל"

לאחר שישן מחוץ לבקו"ם כדי להתגייס, העולה בן ה-32, יוני זרקה, קיבל זריקת עידוד: תחל בחינת התאמתו לגיוס לצה"ל

,עודכן
עומד להגשים חלום? יוני זרקה // צילום: מתוך פייסבוק // עומד להגשים חלום? יוני זרקה

יוני זרקה, עולה חדש מצרפת, ישן בשק שינה מחוץ לבקו"ם, רק כדי שיאפשרו לו להתגייס לצה"ל. הבעיה הייתה שצה"ל סירב לגייסו בשל גילו. בשיחה לפני כארבעה חודשים עם "ישראל היום", יוני, בן ה- 32, סיפר כי צה"ל לא מאפשר לו להתגייס למרות עשרות פניות שלו.

כעת, לאחרהפרסום ב"ישראל היום"ולאחר בחינה יסודית של בקשתו של זרקה להתגייס, ובעקבות פנייתו לשר הביטחון, הורה ר׳ אכ״א, אלוף חגי טופולנסקי, לאפשר לזרקה להתחיל בהליכי בחינת התאמתו לשירות וגיוסו לצה״ל כבר בתקופה הקרובה.

העולה החדש התלהב מתגובת דובר צה"ל, וכתב בפוסט בפייסבוק: "הצבא הישראלי נתן לי כעת תגובה רשמית! אני הולך להיות חייל של ישראל!"

לפני מספר חודשים, פרסם זרקה סרטון בפייסבוק וכתב: "אני יוני, אני גר בתל אביב, עולה חדש מצרפת. אני עושה את הסרט הזה כי אני צריך את עזרתכם. עליתי לארץ ישראל לפני עשרה חודשים, המטרה היא להתגייס ולהיות לוחם בצה"ל. הסיבות הן פשוטות: אני יהודי, אני ציוני, ואני רוצה להגן על מדינת ישראל שלנו, על הבית שלנו, חלק מעצמי מלידה".

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

"אני רוצה להגן על שבע מיליון הנשמות במדינה הזו", המשיך זרקה, "אבל הבעיה היא שאני לא יכול בגלל הגיל שלי. תשמעו אותי טוב, אני אף פעם לא וויתרתי, אני לא מסכים עם ההחלטה הזו. אני רווק, בלי ילדים, אני לא רוצה להקים משפחה, אני לא רוצה עזרה כספית כחייל בודד - אני רק רוצה לשרת במדינת ישראל. אני אצליח".

"אין בעיה אני לא אוותר, אני לא רואה בעיניים. אני ממושמע ואין לי בעיה לקבל פקודות ממפקדים יותר צעירים ממני. עשיתי וסיימתי אולפן, אני גר עם ישראלים, מאז שהגעתי כל מה שעשיתי היה בשביל להשתלב ולהתגייס בצה"ל. אני נשאר עם מוטיבציה - החלטתי היום בבוקר ללכת לתל השומר ולהפגין לבד עם דגל ישראל ביד ושלט עם המסר - 'אם אתה רוצה לעזור לי להגן על הבית שלנו ואתה תומך צה"ל, שתף את הוידאו הזה על הקיר שלך בפייסבוק, תודה על העזרה. הדברים האלו לידי זה הבגדים שלי, אם אני מקבל תשובה שלילית, אני אישן כאן, אני עקשן אני נחוש. עם ישראל חי", כתב זרקה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר