"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

דורש 200 אלף שקלים פיצוי: מדוע ח"כ בן גביר תבע את המשטרה?

יו"ר עוצמה יהודית הגיש תביעה לאחר שנאסר עליו לצעוד בשער שכם במצעד דגלים שנערך לפני כמה חודשים • לטענתו, המשטרה לא התריעה על האיסור מראש ואף לא הציגה לו צו המורה על כך • "יש חוק במדינת ישראל וגם המשטרה כפופה לו"

,עודכן
0השמעה
בן גביר מחוץ לתחנת המשטרה, ארכיון, צילום: יוסי זיגלר

שלושה ימים לפני קיום מצעד הדגלים, ח"כ איתמר בן גביר הגיש תביעה נגד המשטרה על כך שנאסר עליו לצעוד לכיוון שער שכם במצעד שנערך לפני כמה חודשים. במסגרת התביעה דרש 200 אלף שקלים כפיצוי.

התביעה הוגשה באמצעות עו"ד חנמאל דורפמן בבית המשפט השלום. על פי התביעה, התנהלות המשטרה הייתה רשלנית ועד היום היא לא מסרה לבן גביר את הצו שמורה לו לא לצעוד בשער שכם.

כזכור כניסתו של ח"כ בן גביר לשער שכם נאסרה בהוראת רה"מ נפתלי בנט ולמרות דרישתו של בן גביר מקצין המשטרה שנכח במקום לראות את הצו שמורה כך השיב הקצין שהצו לא נמצא ברשותו.

מצעד דגלים בירושלים, ארכיון,צילום: אורן בן חקון

לדברי בן גביר בכתב התביעה, קצין המשטרה לא הפנה לכל מקור חוקי או החלטה של אותו דרג מדיני והמשטרה פגעה בחסינותו כאשר אסרה עליו להיכנס. עוד אמר כי היא פגעה בחופש הביטוי והפלתה אותו לרעה, כאשר על פי חוק חסינות חברי הכנסת רק אם השער היה נחסם לכל הציבור ניתן היה למנוע ממנו להיכנס, אולם בפועל הכניסה נאסרה רק ליהודים ולא לערבים.

כמו כן, תוקף בן גביר את העובדה כי המשטרה לא עדכנה אותו על הצו מבעוד מועד ולמעשה מנעה ממנו לעתור נגד הצו לבית המשפט העליון ולמעשה אפילו בשטח הוא לא קיבל כל צו והוראה חוקית ולא הבין מדוע כניסתו נאסרה.

"יש חוק במדינת ישראל וגם המשטרה כפופה לחוק", אמר בן גביר, והוסיף: "לא נתפס איך יכול להיות שהשייח' ראאד סלאח ואחמד טיבי שונאי ישראל שמסיתים, הסתובבו חופשי ורק אני בהוראה לא חוקית נאסר עלי להיכנס לשער שכם. לפי חוק החסינות רק אם מקום נאסר לגישה לכלל הציבור אפשר למנוע מחבר כנסת גם להיכנס אליו. כמו כן האופן הרשלני של ביצוע המשימה, מלמד עד כמה התביעה מוצדקת ואני דורש מהמשטרה לפצות אותי בסך של מאתים אלף ש"ח".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר