"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
אושר: רק שר הפנים יוכל לאשר שינוי שם של עבריין מין
לפי ההצעה שאושרה בקריאה ראשונה, הבקשה תאושר רק אם השינוי לא יסכן את הציבור • ח"כ רוזין: "מטרתנו להגן על הציבור מפני עברייני מין מורשעים"
ח"כ יוגב: "ראוי שתהיה על הפוגע אות קין" // צילום אילוסטרציה: GettyImages

אושר: רק שר הפנים יוכל לאשר שינוי שם של עבריין מין

לפי ההצעה שאושרה בקריאה ראשונה, הבקשה תאושר רק אם השינוי לא יסכן את הציבור • ח"כ רוזין: "מטרתנו להגן על הציבור מפני עברייני מין מורשעים"

גדעון אלון
, עודכן

ועדת החוקה של הכנסת אישרה היום (רביעי) לקריאה ראשונה את הצעת החוק שקובעת כי אדם שהורשעבביצוע עבירת מין, לא יוכל לשנות את שמו הפרטי או את שם משפחתו, אלא באישור שר הפנים. שר הפנים יוכל לבחון כל בקשה כזו באופן ענייני ולאשרה אך ורק במקרים שבהם הוא סבור שהשינוי לא עלול לסכן את הציבור.

ח"כ מיכל רוזין (מרצ) מיוזמות החוק אמרה: "אין חולק על זכותו של כל אזרח במדינה לשנות את שמו, אבל מטרתנו להגן על הציבור מפניעברייני מיןמורשעים. לצערנו, המעט שבמעט מגיעים להרשעה, ואותו קצה נחשב בדרך כלל למאוד מסוכן. יש מקרים שבהם עבריין מורשע בוחר לשנות את שמו, וממשיך לפגוע בילדים, או אישה שגילתה שהיא יוצאת עם אנס מורשע, או של אדם שהורשע וישב בכלא על פגיעה בקטינים נמצא מדריך בקייטנה ופוגע שוב".

ח"כ מוטי יוגב (הבית היהודי), אף הוא מיוזמי החוק, אמר כי "פגיעה מינית, בעיקר של אינוס, כמוה כרצח. חלק מהנפגעים לא רואים את עצמם חיים וחייהם בכל מקרה שונו ללא היכר. ככל שיש פגיעה קשה יותר לא ראוי לתת לפוגע פריבילגיה וראוי שתהיה עליו אות קין. בנוסף, אנחנו חייבים למנוע את הפגיעה הפוטנציאלית של אלו שבחרו להסתתר מאחורי שינוי שמם. אין לי התנגדות להצעת החוק המרחיבה יותר ובתנאי שלא ניכנס עכשיו להליכי חקיקה אין-סופיים".

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...