"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

11 שנות מאסר למחבל שתכנן לחסל את ראש הממשלה נתניהו וניר ברקת

מוחמל ג'מאל רשדה הואשם בתכנון פיגוע נגד ראש הממשלה, ראש עיריית ירושלים לשעבר ניר ברקת והקונסוליה האמריקנית בירושלים • המחבל הוכוון על ידי פעיל טרור מסוריה • הוא הורשע בסיוע לאויב בזמן מלחמה והכנה לביצוע מעשי רצח

,עודכן
תכנן לפגוע בראש הממשלה // צילום ארכיון: אורן בן חקון

בית המשפט המחוזי בירושלים גזר 11 שנות מאסר בפועל, ושמונה חודשי מאסר על תנאי על מוחמד ג'מאל רשדה, תושב מחנה הפליטים שועפט, לאחר שתכנןלבצע פיגוע נגד ראש הממשלהנתניהו ושורה של בכירים, בהם ניר ברקת.

על המקרה הוטל צו איסור פרסום, אך מהפרטים שהותרו עולה כי המחבל תכנןשורה ארוכה של פיגועי טרור, בהכוונתו של פעיל טרור מסוריה. הוא הורשע בקשר לסיוע לאויב בזמן מלחמה, הכנה לביצוע מעשי רצח שהם מעשי טרור, ריגול וקשירת קשר לביצוע רצח.

הנאשם הורשע במסגרת הסדר טיעון, בכך שבהכוונת גורמים מחו"ל תכנן לבצע פיגוע טרור נגד מגוון יעדים, בהם פגיעה באישים בכירים בהם נתניהו וברקת. עוד עולה כי רשדה תכנן פיגוע טרור נגד מבנים השייכים לקונסוליה האמריקנית, וכנגד משלחת של נציגים קנדיים השוהים בירושלים במטרה לאמן את כוחות הרשות הפלשתינית בגדה. הוא הורשע בביצוע מהלכים מקדימים לאיסוף מודיעיני על היעדים אותם תכנן לבצע פיגועים, בהוראותו של פעיל טרור מסוריה.

עו״ד שחר מלול מפרקליטות מחוז ירושלים אמר כי ״גזר הדין מבטא את חומרת העבירות שביצע הנאשם, אשר יש בהן כדי לפגוע בביטחון המדינה ובמרקם החיים העדין בישראל. הפרקליטות תמשיך לפעול בנחישות על מנת להביא למיצוי הדין עם כל מי שינסה לפגוע בבטחון מדינת ישראל ובתושביה״.

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר