פרשת סלמון טקה: השוטר היורה הוצא לחופשה כפויה
במשטרה החליטו להוציא את קצין המשטרה שירה בסלמון טקה לחופשה כפויה של 30 יום מהשירות • ההחלטה מגיעה יום לאחר שהשוטר שוחרר ממעצר הבית
במשטרה החליטו הערב (שלישי) להוציא אתקצין המשטרהשירה בסלמון טקה ז"ל לחופשה כפויה בת 30 ימים משירות המשטרה, זאת לאור שחרורו של הקצין ממעצר בית על ידי המחלקה לחקירות שוטרים והמשך החקירה בעניינו.
במשטרה ציינו בהחלטתם, כי הם מקווים שבמחלקה לחיקרות שוטרים יסיימו את החקירה בהקדם ומדגישים כי לכל אדם, אזרח או שוטר,עומדת חזקת החפותעד שיוכח אחרת בדין.
אתמול שחרר בית המשפטבתנאים מגביליםאת קצין המשטרה, שנעצר לאחר שקליע שירה מאקדחו גרם למותו של סלמון טקה ז"ל. במחלקה לחקירות שוטרים הוחלט שלא לבקש להאריך את מעצר הבית שבו הוא נתון ב-15 הימים האחרונים. לאור העובדה שחקירת התקרית הסתיימה. בנוסף, הוחלט לשנות את סעיף החשד נגדו מהריגה להמתה בקלות דעת.
השופטת, מריה פיקוס בודאנוב אמרה בדיון: ״אין חשש לשיבוש הליכי חקירה. כל הבדיקות הבליסטיות בוצעו. החשוד יפקיד את דרכונו ויוצא לו צו עיכוב יציאה מהארץ למשך שלושה חודשים. החשוד יתייצב במח״ש ככל שיידרש. אוסרת על החשוד להיכנס למתחם משטרת זבולון למשך 45 ימים. אוסרת עליו ליצור קשר עם הגורמים המעורבים למעט אשתו וילדיו למשך 45 ימים".
השוטר הוצא לחופשה מהמשטרה. מחאת יוצאי אתיופיה // צילום: מרקו
במשטרה ביקשו אף להזכיר כי צו איסור הפרסום הנוגע לזהותו של השוטר עדיין בתוקף.
אתמול לאחר החלטת בית המשפט, החלומפגינים בני העדההאתיופית לחסום את צירי התנועה שמול מבנה בית המשפט והביאו לחסימה זמנית. היום חודשה המחאה במספר צמתים ברחבי הארץ.
במשפחת טקה, כצפוי,זעמו על ההחלטהלשחרר את קצין המשטרה היורה. ״מדובר בהתנהלות מצערת של מח״ש", נמסר מנציגי המשפחה, "ידענו שזו תהיה התוצאה. מלכתחילה היחס אליו היה סלחני״.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו