עשרות מקרי התעללות: כתבי אישום נגד מטפלים נוספים במעון לאנשים עם מוגבלות

על פי כתבי האישום שהוגשו נגד שלושה מטפלים נוספים במעון "בני ציון" בראש העין, הנאשמים נהגו לתקוף פעמים רבות את חסרי הישע בסטירות ובדריכה על גופם • הפרקליטות: "מעשים חריגים בחומרתם ובהיקפם"

מעון כפר בני ציון בראש העין , צילום: יוסי זליגר

פרקליטות מחוז מרכז (פלילי) הגישה היום (חמישי) שלושה כתבי אישום נוספים נגד מטפלים במעון "כפר בני ציון" בראש העין בגין פגיעה בחסרי ישע. כתב האישום הראשון הוגש לבית המשפט המחוזי מרכז כנגד מרח נבריסי (26) מג'ת, ושני כתבי אישום נוספים הוגשו לבית משפט השלום בפתח תקווה כנגד אדם קשקוש (30) ועאתיאן קשקוש (22), תושבי קלנסווה.

השלושה נאשמים, כל אחד ע"פ חלקו, כי במסגרת עבודתם כמטפלים במעון נהגו להתעלל בחוסים בעלי מוגבלויות וצרכים מיוחדים שעל טיפולם הופקדו. הם תקפו אותם, ונמנעו מלדווח על תקיפות שלהן היו עדים שבוצעו בחוסים על ידי איש צוות אחר.

על פי כתבי האישום אשר הוגשו על ידי עו"ד מיטל אילן, שלושת הנאשמים עבדו בתקופות שונות כמטפלים במעון לחוסים "בני ציון" בראש העין. הנאשמים נמנו עם צוות אשר הופקד על טיפול בכ-15 דיירים בגילי 50-20, בעלי מוגבלויות וצרכים מיוחדים, המאופיינים בין היתר במוגבלות שכלית התפתחותית, באוטיזם, באפילפסיה ועוד. מתוקף תפקידם כמטפלים במעון היה עליהם לדאוג לצורכיהם היומיומיים של החוסים, לרבות האכלה, קילוח והלבשה.

כתב האישום נגד מרח נבריסי כולל חמישה אישומים המפרטים עשרות מקרים שבהם התעללה ותקפה את החוסים בהזדמנויות שונות במהלך עבודתה במעון בין השנים 2022-2018. בין היתר, הכתה הנאשמת את החוסים בראשם ובגופם, דרכה עליהם, דחפה אותם, צבטה אותם וסטרה להם. בכמה הזדמנויות נעצה בחוזקה מפתח בחלקים שונים בגופם של החוסים. באחד המקרים ביקשה הנאשמת להפחיד ולאיים על אחד החוסים לאחר שהכתה אותו, על ידי סימון תנועה של שיסוף גרון לעברו.

בחלק מן המקרים המפורטים ביצעה הנאשמת את העבירות כשהיא לבדה, ואילו במקרים אחרים בנוכחות ואף בהשתתפות מטפלים נוספים במעון.
בגין האמור, נאשמת מרח נבריסי בריבוי עבירות של התעללות בחסר ישע על ידי אחראי, תקיפת חסר ישע על ידי אחראי הגורמת חבלה של ממש ובאיומים.

כתב האישום כנגד אדם קשקוש כולל חמישה אישומים המפרטים ריבוי מקרים שבהם התעלל ותקף את החוסים בהזדמנויות שונות במהלך עבודתו במעון בין השנים 2022-2015. כתב האישום כנגד עאתיאן קשקוש כולל שמונה אישומים המפרטים ריבוי מקרים שבהם התעלל ותקף את החוסים בהזדמנויות שונות במהלך עבודתו במעון בין השנים 2022-2018. הנאשמים נהגו כלפי החוסים חסרי הישע באגרסיביות ובתוקפנות, תקפו אותם בצורה קשה והטילו עליהם אימה.

בין היתר, נהגו כל אחד מהנאשמים להכות את החוסים בראשם ובגופם, לדחוף אותם ולאחוז בחוזקה בחלקים שונים בגופם. הנאשמים אף נמנעו מלדווח למשטרה או לעובד סוציאלי על תקיפות שלהן היו עדים שבוצעו בחוסים על ידי איש צוות אחר, ובכך אפשרו את המשך התקיפה וההתעללות בחסרי הישע. בחלק מן המקרים המפורטים בכתב האישום כנגד עאתיאן ביצע הנאשם את העבירות כשהוא לבדו, ואילו במקרים אחרים בנוכחות ואף בהשתתפות מטפלים נוספים במעון.

בגין האמור, נאשמים אדם קשקוש ועאתיאן קשקוש בריבוי עבירות של תקיפת חסר ישע על ידי אחראי הגורמת חבלה של ממש ובהפרת חובת דיווח. במקביל לכתבי האישום, הוגשה כנגד שלושת הנאשמים גם בקשת מעצר עד לתום ההליכים המשפטיים.

מהפרקליטות נמסר בתגובה לכתבי האישום בפרשה: "לא בכל יום אנו ניצבים, לא אנו כפרקליטות ובוודאי לא כחברה, בפני מעשים כה חריגים בחומרתם ובהיקפם. כתבי האישום מתארים מסכת קשה וארוכה של התעללות פיזית ונפשית, אכזרית במיוחד, כנגד חסרי ישע אשר אינם יכולים להגן על עצמם. כואבת במיוחד העובדה שהנאשמים הם מי שהיו אמונים על הטיפול בחוסים, ובמקום זאת נהגו להתעלל בהם כדבר שבשגרה, באופן בלתי אנושי ובלתי נתפס. הפרקליטות תמשיך במאבקה הבלתי מתפשר באלימות מכל סוג שהוא, ובייחוד כזו המופנית כלפי חסרי ישע".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר