"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
יוזמה: שידור חי באינטרנט מדיוני בתי המשפט
אחרי השידורים החיים מהעליון של דיוני ההסכם הקואליציוני, מגיעה הצעת ההמשך • ח"כ מאי גולן: "המהלך יחזק את אמון הציבור במערכת המשפט"
צילום: דודו גרינשפן // "המערכת השיפוטית תהיה פומבית ושקופה לכלל האזרחים"

יוזמה: שידור חי באינטרנט מדיוני בתי המשפט

אחרי השידורים החיים מהעליון של דיוני ההסכם הקואליציוני, מגיעה הצעת ההמשך • ח"כ מאי גולן: "המהלך יחזק את אמון הציבור במערכת המשפט"

יאיר אלטמן
, עודכן

בשבועות הקרובים תונח בוועדת השרים לענייני חקיקה הצעת חוק, שתכליתה העברת הדיונים בכלל בתי המשפט, למעט דיונים בדלתיים סגורות, בשידורים חייםבאינטרנט.

הצעת החוק של ח"כ מאי גולן (הליכוד) מבקשת להנגיש את דיוני בית המשפט לכלל האזרחים והצופים המבקשים לצפות בהם.

בדברי ההסבר להצעה כותבת ח"כ גולן כי "כיום כל אזרח במדינת ישראל רשאי להיכנס לכלל הדיונים המתקיימים באולמות בתי המשפט, וזאת מלבד דיונים בדלתיים סגורות. הצעת חוק זו באה להנגיש את הדיונים במדיה הטלוויזיונית והדיגיטלית כדי לאפשר לכל אזרח לצפות בדיונים שגם כך כבר מותר לו להיות נוכח בהם, ולעשות זאת מביתו שלו".

עוד נכתב בדברי ההסבר כי "אף כבודהנשיאה אסתר חיותאפשרה להעביר בשידור חי במדיה האינטרנטית את הדיונים שהתנהלו בבית משפט העליון בענייני ההסכם הקואליציוני במשך יומיים רצופים, ובכך בעצם הניחה הנשיאה חיות את אבן הפינה לעניין זה; יש לציין כי גולשים רבים צפו בשידור החי, והתוצאה הישירה מכך היא חיזוק אמון הציבור במערכת המשפט במדינת ישראל".

ח"כ גולן
ח"כ גולן

נוסף על כך, מסבירה גולן כי ההצעה "מיטיבה עד מאוד גם עם אוכלוסיות של בעלי מוגבלות פיזית, כגון נכים המרותקים לביתם שאין באפשרותם להגיע פיזית לאולמות בית המשפט, ועוד בעלי מוגבלות אשר יוכלו להקשיב וללמוד מהתנהלות מערכת בתי המשפט. בסך הכל הצעת החוק הנ"ל תשמר ותחזק את הדמוקרטיה - דבר שכולנו כחברה שואפים לו, ומעל לכל היא תחזק את אמון הציבור במערכת השיפוטית על ידי פומביות ושקיפות, וכמובן - הנגשת הדיונים באולמות לכלל אזרחי המדינה".

בשבועות האחרונים ועדת השרים לא נפגשה בשל המשבר הקואליציוני ובשל פגרה. כשבכל זאת נערכו דיונים בוועדה, הם נגעו אך ורק לחוקי קורונה. עם זאת, ההערכות הן כי הסיכויים של הצעת החוק לעבור, בהינתן פתרון למשבר הפוליטי, טובים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...