"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
לאחר שלא נבחר בוועדת האיתור: רז נזרי פורש ממשרד המשפטים
המשנה הוותיק ליועמ"ש, שהיה המועמד הבכיר להחליף את אביחי מנדלבליט הודיע על עזיבתו את שירות המדינה: "חשתי שאני ראוי, הופתעתי"
המשנה ליועמ"ש רז ניזרי| צילום: אורן בן חקון

לאחר שלא נבחר בוועדת האיתור: רז נזרי פורש ממשרד המשפטים

המשנה הוותיק ליועמ"ש, שהיה המועמד הבכיר להחליף את אביחי מנדלבליט הודיע על עזיבתו את שירות המדינה: "חשתי שאני ראוי, הופתעתי"

,עודכן
0השמעה

זעזוע בצלאח א-דין:המשנה ליועץ המשפטי לממשלה רז נזרי הודיע הערב (שני) על פרישתו מהתפקיד, לאחר שלא נבחר להיות ביןשלושת המועמדים הסופייםלהחליף אתאביחי מנדלבליטעל ידי ועדת האיתור לתפקיד הבכיר.

רה"מ בנט נפרד מהיועמ"ש מנדלבליט: "תודה על השנים המסורות למען המדינה". צילום: לע"מ

במכתב שפרסם נזרי, ובו הודיע על כוונתו לפרוש בחודשים הקרובים, כתב המשנה ליועמ"ש: "מוסד היועץ המשפטי לממשלה הוא אמנם ביתי השני מזה למעלה מ-20 שנה, אך לא נולדתי יועמ"ש, ומובן כי איש אינו חייב לי את התפקיד הזה. זכיתי לשרת את המדינה והמוסד באין ספור תחומים ונושאים רגישים. אני אסיר תודה על זכות זו שנפלה בחלקי".

נזרי המשיך וכתב כי הוא האמין שהוא ראיו לתפקיד, וציין שמועמדותו הוגשה לוועדת האיתור על ידי שר המשפטים גדעון סער, ואף העריך כי הוא לא יתמנה לתפקיד מכיוון שהמועמדת המועדפת על סער היא עו"דגלי בהרב-מיארה, אך הוא הופתע שלא נבחר על ידי ועדת האיתור לאחד משלושת המועמדים הסופיים.

"אין בכוונתי להיכנס להערכות ופרשנויות"

"אין לי כוונה או רצון להיכנס לפרסומים ולפרשנויות השונות שהיו על אודות הסיבות לכך, ואיני רואה בכך טעם. זכותו של שר המשפטים לבחור ולהציע לממשלה את המועמד הטוב בעיניו", אמר נזרי בהתייחס לטענות כי הוא לא נבחר על ידי ועדת האיתור בגלל גישתו המקלה בתיקי ראש הממשלה לשעבר בנימין נתניהו.

כזכור, אתמול הגישה ועדת האיתור את המלצותיה למחליפו של מנדלבליט, שמסיים את תפקידו היום. על פי הליך מינוי היועמ"ש, שר המשפטים מגיש תשעה שמות מועמדים לתפקיד הבכיר, מהם ועדת האיתור בוחרת שלושה, ואחד מהם נבחר על ידי הממשלה לתפקיד.

תהיה האישה הראשונה בתפקיד? עו"ד גלי בהרב-מיארה,צילום: תומר יעקובסון

למרות ההערכות שנזרי, המשנה ליועץ המשפטי לממשלה לענייני ניהול ותפקידים מיוחדים ולמשפט ציבורי-חוקתי שנחשב לאחד האנשים החזקים בפרקליטות, ייבחר על ידי ועדת האיתור, ברשימה שפורסמה אמש, שמו לא עלה. יחד עם בהרב-מיארה, בחרה ועדת האיתור גם במשנה ליועמ"ש רועי שיינדורף והיועמ"ש למערכת הביטחון איתי אופיר.

על פי כל ההערכות, הממשלה תאשר את מינויה של בהרב-מיארה, הנחשבת למקורבת לשר המשפטים, ובנוסף לכך עונה לרצונו של סער למנות אישה לתפקיד. אם אכן היא תמונה, היא תהיה לאישה הראשונה שמאיישת את תפקיד היועמ"ש.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו