"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

שטח חנייה ציבורי הוקצה לניצב במשטרה

מח"ש סגרה תלונה על בכיר במשטרה שקיבל שטח ציבורי לטובת חנייה שלא כחוק • נציב תלונות הציבור על מייצגי המדינה: "אירוע עכור ומכביד"

,עודכן
שטח חנייה ציבורית הוקצה לנציב משטרה (לניידת המצולמת אין קשר לכתבה) // צילום ארכיון: יהושע יוסף // מקומם: שטח חנייה ציבורית הוקצה לנציב משטרה (לניידת המצולמת אין קשר לכתבה)

מקומם:עירייה הקצתה מקום חניה פרטי לניצב במשטרה על חשבון שטח ציבורי – כך מתברר מתוך תלונה שהגיש עו"ד פיני פישלרלנציב תלונות הציבור. למרות פניית "ישראל היום", טרם הותר לפרסום באיזו עירייה מדובר ואת זהות הניצב במשטרה.

התלונה הגיע לנציב תלונות הציבור על מייצגי המדינה בערכאות,השופט (בדימוס) דוד רוזן,לאחר שמח"ש (המחלקה לחקירות שוטרים) סגרה את התיק נגד אותו קצין, וכן סירבה להעביר חומרים שהתבקשו לצורך הגשת ערר על ההחלטה על סגירת התיק.

מפרטי המקרה עולה כי נהגו של הקצין פנה באמצעות מפקד תחנת המשטרה העירונית לבעלי תפקידים בעירייה כדי לטפל בהקצאת השטח הציבורי לטובת חניה פרטית. עובדי העירייה נענו לבקשת מפקד התחנה, והקצו בהליך רגולטורי מהיר את השטח הציבורי.

נציב התלונות העביר ביקורת על התמונה שהצטיירה מהעובדות שעמדו בפניו: "הסדרת הפעולה באמצעות הפעלת פקידי העירייה על בסיס הרגולציה המקומית, אין בה כדי ליטול העוקץ מעצם המעשה", כתב הנציב. "פקידי העירייה ועובדיה, בכירים ככל שיהיו, נדרשים שכיחות במהלך עבודתם לסיוע ועזרה ממפקד תחנת המשטרה. רצונם להיטיב ולהקל על קצין משטרה בכיר אינו עניין לענות בו".

משרדי מחלקת חקירות שוטרים // צילום: אורן בן חקון
משרדי מחלקת חקירות שוטרים // צילום: אורן בן חקון

"השאלה שעל המדוכה הינה, במה זכה קצין המשטרה להקצאת שטח על חשבון הציבור, לעומת קציני משטרה רבים אחרים בתפקידים מרכזיים ולעיתים מבצעיים, או לעומת קציני צבא בכירים העושים בתפקידים שאין חשובים מהם לביטחון המדינה, לאורך כל שעות היממה, או בעלי תפקידים דומים המשתייכים לשירותי הביטחון, אנשי רפואה בכירים וכיו"ב", הוסיף השופט בדימוס רוזן.

הנציב ציין בהחלטתו כי לאחר שנודע הדבר, החליט פיקוד המשטרה לבטל את הקצאת שטח החניה לקצין הבכיר. כמו כן, המחלקה לחקירות שוטרים העבירה את הטיפול בנושא למחלקת המשמעת במשטרה. עם זאת, ביקר את התנהלות הרשויות בעניין ואמר: "התלונה ציירה תמונה עובדתית עכורה ומכבידה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר