"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
חיות גינתה את ההתקפות על מערכת המשפט: "לא ביקורת לגיטימית"
נשיאת בית המשפט העליון הגנה במייל ששלחה לשופטים על המערכת • הדברים מגיעים לאחר התבטאות של ח"כ דודי אמסלם נגד שופט שבה טען כי הוא "שתה ויסקי" כשקיבל החלטה
נשיאת העליון אסתר חיות | צילום: אורן בן חקון

חיות גינתה את ההתקפות על מערכת המשפט: "לא ביקורת לגיטימית"

נשיאת בית המשפט העליון הגנה במייל ששלחה לשופטים על המערכת • הדברים מגיעים לאחר התבטאות של ח"כ דודי אמסלם נגד שופט שבה טען כי הוא "שתה ויסקי" כשקיבל החלטה

יאיר אלטמן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

נשיאת בית המשפט העליון, אסתר חיות, שלחה היום (חמישי) מייל לכלל השופטים שבו היא גינתה התקפות כלפי מערכת השופטים בכלל ומערכת המשפט בפרטף זאת לאחר התבטאות של חבר הכנסת דודי אמסלם מהליכוד בה טען כי שופט בית המשפט העליון "שתה ויסקי" כשקיבל החלטה. "מזה תקופה לא מבוטל וביתר שאת בתקופה האחרונה אנו עדים להשתלחויות בוטות כלפי שופטים בעקבות החלטות שיפוטית שניתנות על ידם", כתבה חיות לשופטים ולרשמים.

"השתלחויות אלה מכוונות לגופם של שופטים באופן אישי ודבר אין להם עם ביקורת ולגיטימית המכוונת לגופם של דברי. מציאות זו אמורה להטריד מאיד את כל מי שעצמאותה ומעמדה של הרשות השופטת יקרים לליבו, אך אין ספק כי אנו מצידנו נמשיך לעשות כתמיד את מלאכתנו נאמנה".

ח"כ אמסלם, צילום: אורן בן חקון

הנשיאה התכוונה, ככל הנראה, להתקפותיו של ראש עיריית לוד, יאיר רביבו, בכנס ז'בוטיסנקי האחרון בו תקף את שופט השלום, טל ענר, על שסירב לבקשת המשטרה להאריך את מעצרם של כ-40 חשודים בשימוש בנשק לא חוקי בעיר ובכלל המקרים הורה לשחררם.

"לא יתכן שעצרנו בחודש האחרון 40 איש שהיו מעורבים בירי בלתי חוקי והשופט טל ענר מסרב להאריך את מעצרם ומשחררם. אם רוצים שתהיה הרתעה צריך להכניס אנשים להרבה שנים בכלא ולייצר עונשי מינימום", אמר רביבו.

גם ח"כ דודי אמסלם תקף לאחרונה את שופט העליון דוד מינץ שדחה את עתירתו נגד שר הביטחון בני גנץ והיועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט שסירבו למנות את בועז הלוי למנכ"ל התעשייה האווירית מינוי של קבע. מעל בימת הכנסת אמבלם "בא לי שופט הזוי מה הוא ענה? דחה את העתירה. אלו אנשים פוליטיים בינוניים ומטה שמעו את השם דוד אמסלם אמרו לא חשוב. אם הוא לא שתה איזה בקבוק וויסקי לפני שכתב את ההחלטה, אל תקראו לי דודי". לקינוח המליץ לשופט מינץ להתפטר ואמר "אפילו במבוא לשופטים שנה א' לא היו מקבלים אותך".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...