מקרי האלימות בחברה הערבית ממשיכים, למרות המאמץ המשטרתי | צילום: אילוסטרציה: גדעון מרקוביץ'

"בעט, ירק והכה": שוטר הורשע בגין אלימות נגד עצור

בן בן אליהו, אשר שירת כשוטר סיור בתחנת לוד, הואשם והורשע בתקיפתו של רז שריקי, עצור שהיה בחזקתו • עוד נטען כי ניסה להסתיר את הדבר בדו"ח שכתב לאחר מכן • הוא מואשם בתקיפה ושיבוש הליכי משפט

אלימות משטרתית חריגה: לאחר שהמחלקה לחקירת שוטרים בפרקליטות המדינה הגישה כתב אישום נגד שוטר המגולל התנהגות אלימה ואכזרית יוצאת דופן מצדו כלפי חשוד שעצר בהיותו אזוק בידיו וברגליו, הוא הורשע בבית משפט השלום בראשון לציון.

בתקופה הרלוונטית לכתב האישום שירת הנאשם, בן בן אליהו, כשוטר סיור בשיטור העירוני בתחנת לוד. מכתב האישום עולה כי בתאריך 29/04/2018 , נעצר רז שריקי על ידי הנאשם וקצין משטרה נוסף בחשד לביצוע עבירות אלימות במשפחה, והובא לתחנת המשטרה.

לפי כתב האישום, הובילו שני השוטרים את שריקי לחצר, בעוד האחרון כבול באזיקים בידיו וברגליו. בהיותם בחצר, החל בן אליהו לדחוף את שריקי בחוזקה מספר פעמים בפלג גופו העליון, עד שזה נפל על כיסא שהיה במקום. בתגובה, שריקי תפס באמצעות ידיו את חולצתו של הנאשם, שבתורו החל להכות אותו בראשו ועורפו תשע פעמים.

לפי כתב האישום, בן אליהו הכה את שריקי בזמן שזה היה כבול ואזוק לכיסא, צילום: יהושע יוסף - אילוסטרציה

"הנאשם המשיך במעשיו עד שהקצין ניגש לעברו והרחיק אותו מהמתלונן, שנשאר לשבת על כיסא במקום כשהוא כבול והקצין אוחז בידו. לאחר שהנאשם הורחק מהמתלונן על ידי הקצין, התקרב הנאשם למתלונן ובעט ברגליו. לאחר הבעיטה ירק המתלונן לעבר הנאשם", כך לפי כתב האישום.

לפי התיאור, מסכת האלימות לא נפסקה. בכתב האישום נטען בנוסף כי בן אליהו המשיך להסתובב בקרבתו של שריקי בזמן שהוא ישב כבול על הכיסא: "לפתע שוב התקרב הנאשם אל המתלונן. המתלונן זרק לעברו שני כסאות שהיו במקום בתגובה, תוך כדי שהקצין אוחז בו. בשלב זה הנאשם שלף לעבר המתלונן אקדח "טייזר", שבו ככל הנראה לא השתמש".

מכתב האישום עולה כי השוטר ניסה בנוסף להסתיר את מעשיו וערך דו"ח פעולה כוזב, בו תיאר כי הותקף על ידי המתלונן ותוך השמטת העובדה שהוא היה זה שתקף ראשון.

בעקבות הדו"ח הכוזב, נחקר המתלונן בחשד לעבירה של תקיפת שוטרים. "במעשיו המתוארים לעיל, תקף הנאשם שלא כדין את המתלונן, וכן עשה מעשה בכוונה לשבש הליך משפטי", כך נטען בכתב אישום מתוקן שהוגש נגד השוטר ובו הודה בעבירות של תקיפה סתמית ושיבוש מהלכי משפט. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...