"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
נסע נגד כיוון התנועה בכביש 6, טען לפוסט-טראומה - והורשע בהמתה
מקסים סבג הורשע בהמתה בקלות דעת של ולדימיר דונדוצקו ז"ל בתאונה הקטלנית שאירעה ביוני 2022 • בית המשפט קבע כי נהג תחת השפעת קוקאין בכמות גבוהה, ביצע פניית פרסה אסורה ונסע במהירות מופרזת • טענותיו כי פעל בעקבות טריגר פוסט-טראומטי או בשל תרופות שנטל נדחו
תאונת דרכים בכביש 6 (ארכיון, למצולמים אין קשר לכתבה). צילום: דודו גרינשפן

נסע נגד כיוון התנועה בכביש 6, טען לפוסט-טראומה - והורשע בהמתה

מקסים סבג הורשע בהמתה בקלות דעת של ולדימיר דונדוצקו ז"ל בתאונה הקטלנית שאירעה ביוני 2022 • בית המשפט קבע כי נהג תחת השפעת קוקאין בכמות גבוהה, ביצע פניית פרסה אסורה ונסע במהירות מופרזת • טענותיו כי פעל בעקבות טריגר פוסט-טראומטי או בשל תרופות שנטל נדחו

אבי כהן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

בית המשפט המחוזי מרכז בלוד הרשיע את מקסים סבג מירוחם בהמתה בקלות דעת של ולדימיר דונדוצקו ז"ל, בתאונת דרכים קטלנית שאירעה בכביש 6 ביוני 2022.

תאונת דרכים בכביש 90 סמוך לטבריה%3A 6 פצועים פונו%2C אחד במצב קשה (ארכיון) %2F%2F איחוד הצלה

בית המשפט קיבל את עמדת הפרקליטות, לאחר הליך הוכחות שנוהל על ידי עו"ד דודי ענבר מפרקליטות מחוז מרכז, וקבע כי סבג, שנהג תחת השפעת סמים, גרם למותו של דונדוצקו ז"ל.

בהכרעת הדין ציין בית המשפט כי סבג נהג תחת השפעת קוקאין בכמות גבוהה, ביצע פניית פרסה אסורה ונסע נגד כיוון התנועה בכביש 6, במהירות מופרזת ותוך הסטת רכבים מדרכם - עד שהתנגש בעוצמה ברכבו של דונדוצקו ז"ל, שנסע כדין.

בית המשפט דחה את טענותיו של סבג, שלפיהן פניית הפרסה בכביש סואן נבעה מטריגר שנגרם בשל פוסט-טראומה או כתוצאה מתרופות שלטענתו נטל קודם לכן.

בית המשפט דחה את טענת סבג כי פניית הפרסה נבעה מטריגר פוסט-טראומטי. פוסט טראומה (אילוסטרציה), צילום: GettyImages

עוד הדגיש בית המשפט כי סבג נטל סמים והכניס עצמו ביודעין למצב של סיכון, וכי במהלך המשפט מסר גרסה בלתי מהימנה, רוויית סתירות ובלתי הגיונית.

בית המשפט הרשיע את סבג בכל העבירות שייחסה לו הפרקליטות בכתב האישום: המתה בקלות דעת, נהיגה בשכרות ונהיגה בניגוד לכיוון התנועה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...