"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

נשיאי העליון לשעבר נגד הממשלה: "המסמר האחרון בארון הדמוקרטיה"

בעקבות ההחלטה שלא להכיר במועצת הרשות השנייה, חמישה נשיאי עליון בדימוס יצאו במכתב חסר תקדים נגד הממשלה • הם הבהירו כי קריאה לאי-ציות לצווי בית המשפט "תוביל את המדינה לאנרכיה"

,עודכן
0השמעה
דיון בבג"ץ, ארכיון. צילום: אורן בן חקון

לאחר ההחלטה חסרת התקדים:חמישה נשיאי ביהמ"ש העליון בדימוס יצאו היום (שני) נגדהחלטת הממשלה אתמול ולפיה לא תציית לפסיקת בג"ץבעניין הרשות השנייה. השופטים בדימוס אהרן ברק, דורית בייניש, אסתר חיות, אשר גרוניס ועוזי פוגלמן הזהירו במכתב: "אי-ציות להחלטות ביהמ"ש הוא המסמר האחרון בארון הקבורה של הדמוקרטיה".

"נוכח ההחלטה שקיבלה אתמול ממשלת ישראל בעניין מועצת הרשות השנייה, אנו מתריעים על חומרתה חסרת התקדים של החלטה זו, אשר משמעותה הברורה היא קריאה מצד הממשלה לאי-כיבוד ואי-ציות לצווי בית המשפט", קראו השופטים בגילוי הדעת.

"זהו מהלך המשבש באופן מוחלט את סדרי השלטון והמשפט במדינה. הוא מוביל לאנרכיה ולריכוז כל הסמכויות השלטוניות בידי גוף אחד בלבד ולא יאפשר קיומם של חיים מתוקנים. על מנת למנוע את התוצאה ההרסנית הזו מן הראוי שהממשלה תודיע את המובן מאליו, כי את פסקי הדין והחלטות בית המשפט חובה לקיים".

היועצת המשפטית לממשלה הגישה אמש (ראשון) הודעת עדכון דחופה לבג"ץ, וטענה כי ההכרזה שלא להכיר בפעולות מועצת הרשות השנייה המכהנת היא מהלך שנועד לעקוף ולסכל את צו הביניים שהוציא בג"ץ, אשר הורה כי המועצה "היוצאת" תמשיך לכהן עד להכרעה בעתירות.

בהודעה הזכירה היועמ"שית כי בג"ץ כבר הקפיא את החלטות הממשלה למינוי המועצה החדשה, ולאחר מכן קבע כי המועצה היוצאת תמשיך לפעול ללא המגבלה שהוטלה עליה קודם לכן. עוד הדגיש בית המשפט כי חברי המועצה שהתפטרו לא יובאו בחשבון במניין חברי המועצה, בין היתר בשל החשד שהתפטרותם נועדה לסכל את החלטות בית המשפט.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר