דרמה בבית המשפט העליון: השופט אלכס שטיין הוציא היום (ראשון) צו ארעי המקפיא לחלוטין את פעילותה של מועצת הרשות השנייה החדשה. הצו אוסר על המועצה להתכנס או לקבל החלטות עד להכרעה בעתירות שהוגשו נגד מינויה, והשופט הורה לקבוע דיון דחוף בנושא בפני הרכב של שלושה שופטים.
החלטת בג"ץ מגיעה בעקבות עתירות של התנועה לאיכות השלטון וארגון העיתונאים והעיתונאיות. הארגונים יצאו נגד מינוי 12 חברי המועצה והיו"ר יפעת בן חי-שגב, בטענה להפרת חובת ההיוועצות, זיקות פוליטיות וניגודי עניינים חמורים.
חשש ממחטפים בערוץ 13
אחד הטיעונים המרכזיים בעתירה נוגע להשתתפות ראש הממשלה נתניהו בהצבעה על מינוי בן חי-שגב, המשמשת כעדה במשפטו. בתנועה לאיכות השלטון טענו כי מדובר בהפרה של הסדר ניגוד העניינים של ראש הממשלה.
עו"ד יניב גולדברג, מנהל האגף הכלכלי בתנועה, בירך על ההחלטה: "קיים חשש יותר מסביר לקביעת עובדות בלתי הפיכות, בין היתר בנושא אישור עסקת ערוץ 13. החלטת בית המשפט היא צעד חשוב בהגנה על התקשורת החופשית מפני התערבות פוליטית".
הצו הנוכחי עוצר מהלך שקידם שר התקשורת שלמה קרעי לפני כחודש וחצי. בזמנו, המשנה ליועמ"שית גיל לימון הזהיר את הממשלה כי "אין מקום לדון במינויים", מאחר שהבחינה המשפטית לא הושלמה ולא הוצגה תשתית עובדתית נחוצה לשרים.
מארגון העיתונאים נמסר בתגובה: "אנחנו מאמינים שלאחר הדיון בית המשפט יהפוך את ההחלטה לקבועה, ויקפיד שמועצת הרשות השנייה תהיה גוף מקצועי ולא פוליטי".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
