יונתן אוריך. צילום: אורן בן חקון

יועצי ראש הממשלה נגד הפרקליטות: "פגיעה יסודית בזכויותינו"

יונתן אוריך ועופר גולן, הנאשמים בהטרדת עד המדינה שלמה פילבר, פנו לפרקליטות בדרישה להבהיר האם התיק נגדם יתנהל על אף היעדרותו מהמשפט של שרוליק איינהורן • במכתב הבקשה תקפו נציגיהם: "התנהלות המעמיקה את עינוי הדין"

[object Object]

יונתן אוריך ועופר גולן, יועצי ראש הממשלה הנאשמים בהטרדת עד המדינה שלמה (מומו) פילבר, דורשים מהפרקליטות להבהיר האם היא תנהל את התיק נגדם למרות היעדרותו מהמשפט של שרוליק איינהורן. איינהורן, הנאשם גם הוא בתיק, שוהה בסרביה ויש קושי לנהל את התיק בלעדיו.

עורכי הדין עמית חדד ונועה מילשטיין, המייצגים את השניים, הגישו לבית משפט השלום בפתח תקווה בקשה "להורות למאשימה להבהיר - כבר עתה - האם בכוונתה לנהל את ההליך נגד המבקשים". בבקשה מצוטט התובע בתיק, כשהוא מתייחס לאיינהורן בפתיחת המשפט: "קיים קושי משמעותי לנהל את התיק הפלילי ללא נוכחותו של נאשם 3. הנאשם אינו מתגורר בישראל והמאשימה פועלת לזמנו לארץ. אין לי ידיעה מתי והאם הוא אכן עתיד להגיע לישראל".

עופר גולן%2C יונתן אוריך וישראל איינהורן מגיעים לבית משפט השלום בפ"ת %2F%2F משה בן שמחון

עורכי הדין מציינים בבקשה, כי מצד אחד הפרקליטות דורשת את התייצבותו של איינהורן כדי לנהל את התיק ומצד שני היא לא יודעת אם הוא אכן יתייצב. בבקשה נכתב: "התנהלות זו פוגעת באופן עמוק ויסודי בזכויותיהם של הנאשמים 1-2 (אוריך וגולן – י.ד) ומעמיקה את עינוי הדין שכבר נגרם להם".

בבקשה מתבקש בית המשפט להורות לפרקליטות "להבהיר אם אין בכוונתה לנהל את ההליך, האם היא מתכוונת לחזור בה מהאישום (המופרך) שהגישה, והכל לאחר שהמבקשים כבר מסרו את כפירתם בדיון הראשון".

לפי כתב האישום, גולן שימש כדובר משפחת נתניהו וכמנהל קמפיין הבחירות של הליכוד ב-2019. אוריך שימש כיועץ אסטרטגי וכמנהל הקריאייטיב במטה הבחירות של המפלגה ואיינהורן כדובר הליכוד. באוגוסט 2019, בעת שהתנהלה חקירה בפרשת תיק 4000 (פרשת בזק-וואלה), הם שלחו רכב עם הגברה מתחת לביתו של פילבר והשמיעו קריאות בהן נאמר: “מומו תהיה גבר, צא תגיד את האמת מומו פילבר, מה הם עשו לך ששיקרת נגד ראש הממשלה, מה הבטיחו לך מומו? השמאל משתמש בך כדי להפיל את הליכוד, מומו תשמע בעצמך מה אתה אמרת לפני שהמשטרה לחצה עליך".

אז הושמעה הקלטה בה נשמע פילבר אומר כי החלטותיו של נתניהו בתיק 4000, היו מקצועיות. לאחר הגשת כתב האישום פילבר עצמו התבטא בנושא, ואמר כי הוא לא חש מוטרד.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...