זירת הרצח של דבורה הירש ז"ל, 2016. צילום: דודו גרינשפן

פרשת רצח עדי המדינה מגיעה לנקודת הכרעה

מחר ייגזר דינם של ראש ארגון הפשע ניבי זגורי ואחרים • על פי הכרעת הדין, זגורי ונוספים ביצעו חיסולים מתוכננים של מי שנחשדו בשיתוף פעולה עם רשויות האכיפה

[object Object]

אחרי שנים של חקירה ודיונים בבית המשפט, מחר (שני) צפוי בית המשפט המחוזי בבאר שבע לגזור את דינם של יניב (ניבי) זגורי ונאשמים נוספים, בפרשה שנחשבת לאחת הקשות והמטלטלות שנדונו בישראל בשנים האחרונות, מסע רצח שכוון נגד עדי מדינה ומשתפי פעולה עם המשטרה.

על פי הכרעת הדין, זגורי עמד בראש ארגון פשיעה שביצע שורת חיסולים מתוכננים, במטרה להשתיק עדים ולהטיל אימה על מי שנחשדו בשיתוף פעולה עם רשויות האכיפה.

בין מקרי הרצח שיוחסו לנאשמים: רציחתה של דבורה הירש ז״ל, שנורתה למוות לעיני ילדיה, רציחתו של עד המדינה טל קורקוס ז״ל בפיצוץ מטען ברכבו ורציחתו של אלישע סבח ז״ל לאחר שהביע נכונות להעיד.

פרשת רצח עדי המדינה, צילום: ללא

ההליך המשפטי התנהל לאורך שנים וכלל עדויות של עדי מדינה, חומרי חקירה בהיקף חריג ודיונים ממושכים. בשלב הטיעונים לעונש דרשה המדינה להטיל עונשי מאסר כבדים במיוחד, בעוד סנגוריהם של הנאשמים ניסו לעכב את ההכרעה וטענו לפגמים חקירתיים אך בקשותיהם נדחו.

מחר צפוי בית המשפט לשים חותם סופי על הפרשה שזעזעה את הדרום והפכה לסמל במאבק של מערכת האכיפה בארגוני הפשיעה ובניסיונותיהם לפגוע בעדי מדינה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...